www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Poelifinario voor Jochem Myjer, Tim Fransen en Joost Spijkers, Neerlands Hoop naar Rundfunk

Vanavond zijn in Diligentia in Den Haag de VSCD Cabaretprijzen uitgereikt.

De Poelifinario voor het meest indrukwekkende programma van het afgelopen seizoen is dit jaar voor het eerst uitgereikt in drie categorieën.

Jochem Myjer won in de categorie ‘entertainment’ voor het programma ‘Adem in, adem uit’. De jury: “Meer dan ooit weet hij met oprechte liefde voor het leven, zijn gezin en de natuur zijn publiek vol overgave in het hart te raken.”

Tim Fransen won in de categorie ‘engagement’ voor het programma ‘Het kromme hout der mensheid’. De jury: “Waar Tim zich afvraagt ‘wie is de mens?’ stellen wij de vraag: ‘waar ligt zijn plafond?'”

Joost Spijkers won de Poelifinario in de categorie ‘kleinkunst’ voor het programma Spijkers II. De jury: “Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat deze voorstelling recht in het hart raakt. (…) Kleinkunst in optima forma.”

De Neerlands Hoop, voor de meest belovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief, ging naar Rundfunk. De jury: “Rundfunk lapt de grenzen van humor aan hun laars en wil allesbehalve behagen, zodat alle wreedheid vanzelf overgaat in een ongemakkelijke, maar prettige vorm van knetterend cabaret.”

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.