nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Voordekunst: Open BAC

De Open BAC is een open podium in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Het is een plek waar zowel gevestigde cabaretiers, kleinkunstenaars en muzikanten als nieuwkomers kunnen try-outen. De Open BAC en de voorganger Open Bak was de afgelopen jaren een springplank voor onder anderen Maarten van Roozendaal, Daniël Arends, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen en Plien en Bianca.

Op 8 januari 2019 beleeft de Open BAC z’n 1500e aflevering. Deze bijzondere gelegenheid grijpen ze aan om fondsen te werven. Het Betty Asfalt Complex en de Open BAC krijgen geen subsidie. De Open BAC wordt grotendeels georganiseerd door bevlogen vrijwilligers, maar het organiseren van het leukste open podium kost toch geld. Voor de zaal, de techniek, de muzikanten, de promotie en de warme ontvangst van alle artiesten en presentatoren, is de opbrengst van de kaartverkoop niet voldoende. Daarom vragen ze via Voordekunst om net dat extra zetje om de Open BAC voort te laten bestaan

Om de toekomst van de Open BAC in ieder geval in de nabije toekomst veilig te stellen, willen ze ten minste €5.000 bij elkaar brengen. Zo kunnen ze in het Betty Asfalt Complex blijven, de avonden van professionele techniek blijven voorzien, de nodige apparatuur aanschaffen, promotie maken voor voorstellingen en blijft men verzekerd van de begeleiding van de professionele BAC-band, die steeds weer vele (grotendeels vrijwillige) uren steekt in het instuderen van de muzikale intermezzo’s en het begeleiden van elke week weer een nieuwe reeks artiesten.

Zij hopen u met uw steun te kunnen verzekeren van nóg eens 1500 onvergetelijke edities van de Open BAC als belangrijke broedplaats voor theatertalent.

Voor meer info:
www.voordekunst.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.