nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Arie & Silvester, Tineke Schouten, Minou Bosua, Yora Rienstra

Een overzicht van de premières deze week, met: Arie & Silvester, Tineke Schouten, Minou Bosua, Yora Rienstra.

Arie & Silvester met ‘Wie?!’
Premiere: De Poorterij in Zaltbommel, 24 okt 2018.

De mannen die jaren werden gevreesd door het gegoede cabaret zijn terug van weggeweest. Wie? Arie en Silvester! In deze ‘BEST OF’ show komen Arie en Silvester nog eenmaal. Alle onvergetelijke acts worden afgestoft, voorzien van een nieuwe jas en keihard door je strot geduwd! De twee heren gaan als vanouds te keer. ‘Inhoud’ wordt vakkundig platgestampt, ’theaterwetten’ worden met vuile voeten getreden en ‘nuance’ wordt keihard de grond in getrapt. Alsof het nooit anders is geweest. Kortom: Oude wijn door oude zakken.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Nog te zien tot en met 25 mei 2019.
speellijst

Tineke Schouten met ‘Highlights’
Premiere: Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, 24 okt 2018.

Topartiest Tineke Schouten maakte in ruim 35 jaar maar liefst 23 theatershows, zette ontelbare typetjes op de planken, ontwikkelde sketches en tv-shows en schreef prachtige liedjes. Highlights is een reis door haar theatercarrière. Het beste dat ze ooit maakte passeert de revue, soms voorzien van een nieuw jasje, maar ook nieuw materiaal.

Als vervolg op haar persoonlijke show van de afgelopen seizoenen maakt Tineke in Highlights een reis door haar enorme theatercarrière. De mooiste sketches, types en liedjes, voorzien van een nieuw jasje, passeren de revue. Uiteraard kan Tineke het niet laten om ook met nieuw materiaal te komen. Een monument van een show, door een monument van een showvrouw: gegarandeerd een fantastische avond uit.

Nog te zien tot en met 21 mei 2019.
speellijst

Minoux met ‘Moeder mag niet dood’
Premiere: Theater Bellevue in Amsterdam, 27 okt 2018.

Moeder Jopie (88) heeft zich voorgenomen niet dood te gaan. Dochter Minou (48) heeft beloofd haar daarbij te helpen. Moeder danst door de dag en leert ons de rituelen van haar levensdrift. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie.

Begin de dag met lege darmen. Met volle darmen kun je niet denken. Zorg tenminste voor 1 levende plant. En zing iedere dag voor iemand die je bent vergeten. Dochter gaat ondertussen opzoek naar het punt waarop de belofte ooit is gedaan. Wat zijn de consequenties van moeders ongebreidelde levenslust voor de overtuigingen van de dochter?

Nog te zien tot en met 24 januari 2019.
speellijst

Yora Rienstra met ‘Eerlijk gezegd’
Premiere: C.C. Griffioen in Amstelveen, 27 okt 2018.

Yora Rienstra is 37. De meeste mensen nemen op die leeftijd een Burn-Out. Ze denkt “dat ga ik anders doen” en dus neemt ze een sabattical. Met als doel: elke dag iets doen waar ze bang voor is. Als je je regelmatig laat beïnvloeden door de hedendaagse angstcultuur en vooral de beren op de weg ziet, kan je met die ene opdracht een heel jaar vullen.

Met haar ijzersterke mimiek, hilarische verhalen, geestige types en droogkomische en ontroerende liedjes, gaat Yora vol energie op zoek naar de dappere kant van zichzelf. Dat is even spitten geblazen.

Nog te zien tot en met 23 februari 2019.
speellijst

foto: Roy Beusker

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.