nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Lintje voor Nel Oskam

Gisteren nam Nel Oskam afscheid van de Goudse Schouwburg. Daar was ze 41 jaar werkzaam waarvan de laatste 33 jaar als directeur-bestuurder. Bij haar afscheid is ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Milo Schoenmaker.

Oskam is die avond ook benoemd tot ere-lid van de VSCD (Vereniging van Schouwburgen- en Concertgebouwdirecties) vanwege haar inzet voor de culturele sector en het vak van theaterdirecteur in het bijzonder.

Oskam is sinds 2010 ereburger van Gouda en sinds 2015 Ere-Waegemeester. Ook ontving ze de Hart voor Gouda-prijs.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.