nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Eric Alexander, Het Witte Theater, Peter van der Velde, Cultureel Café Tilburg

Op zondag 2 november overleed Eric Alexander op 86-jarige leeftijd. Hij was directeur van het Toneelmuseum (het latere Theater Instituut Nederland). Op zijn facebookpagina schreef amusementhistoricus en oud-medewerker Jacques Klöters over zijn herinneringen aan Alexander.
6 nov 2018

Het doek valt voor Het Witte Theater in IJmuijden. In juli 2017 werd bekend dat het te koop stond omdat de subsidie was weggevallen en een ruimere horecavergunning ontbrak. Er komt nu een hotel met wellnesscenter in het gebouw. “In de foyer is ruimte voor kunst,” zegt de projectontwikkelaar.
6 nov 2018

In Kunstencentrum K38 in Roden loopt van 10 november t.e.m. 2 december de tentoonstelling ‘in WOORD en BEELD’. Hier tonen kunstenaars en dichters hun werk dat is geïnspireerd op gedichten van Peter van der Velde, die 100 jaar geleden geboren werd. Van der Velde was auteur van korte verhalen, gedichten, cabaretteksten en liedjes. Tevens was hij medeoprichter van de muziek- en cabaretgroep ‘De Bekketrekker’.
Meer info:
www.kunstencentrumk38.nl

Cultureel Café Tilburg stopt na 12 jaar: “De verjonging blijft uit.” De laatste editie is op 25 november in Cinecitta, waar o.a. oud-presentator Frank van Pamelen aan meewerkt.
5 nov 2018

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...