nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving voor Willem Wilminkprijs is gestart

De inschrijvingstermijn voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend. Voorwaarde is dat het Nederlandse kinderliedje niet ouder dan twee jaar mag zijn. De organisatie vraagt met deze prijs aandacht voor het Nederlandse kinderlied, met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater. Ze willen ook eer bewijzen aan dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes.

De uitreiking van de Willem Wilminkprijs is op 14 april in theater ‘Kleine Willem’ in Enschede.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, gemaakt kunstenaar Helga Kock am Brink, plus een geldbedrag van 5000 euro. 3000 euro is voor de tekstschrijver. Componist en de uitvoerende artiest krijgen ieder 1000 euro. In het verleden kreeg de uitvoerende artiest niets – dat wordt nu rechtgetrokken.

Eerdere winnaars waren Ted van Lieshout (2010) met “Onberispelijk”, Koos Meinderts (2012) met “Maite Maria”, Floortje Schoevaart (2014) met “Op de markt”, Jan Beuving met “Optellen van Breuken” (2016) en Katinka Polderman met “Kilo, pond en ons” (2018).

Deelnemers kunnen tot 15 januari 2019 hun inzendingen sturen naar Wilminktheater, t.a.v. Trudie Lucardie, Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede. Begin maart maakt de vakjury, bestaande uit o.a. Katinka Polderman, de nominaties bekend.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...