nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers met kerstvoorstellingen

Ook dit jaar zijn er weer verschillende cabaretiers, die met een kerstvoorstelling het theater in trekken. Zwartekat zet ze eventjes op een rijtje.

Stanley en de Menzo’s, oftewel Henry van Loon, Martijn Hillenius, Steef Hupkes, Niels van der Laan en Jeroen Woe, toveren met “Kerst, kerster, kerstst” het De Kleine Komedie in Amsterdam om tot een dampende kerstkamer, waar de meerstemmigheid je om de oren slaat en waar de grenzen van de goede smaak worden gezocht en overtreden.
Kerst, kerster, kerstst

In Theater Bellevue brengen Eva Crutzen, Yentl Schieman, Stephanie Louwrier, Christine de Boer en Yvonne van den Eerenbeemt de kerstvoorstelling ‘The Last Christmas’: Sinterklaas werd afgeschaft, niet lang daarna was de Paashaas het haasje en toen… werd ook ons geliefde kerstfeest TEN STRENGSTE VERBODEN. Kerststollen werden massaal verbrand, soldaten sloegen de laatste kerstengeltjes uit de handen van kinderen en Mariah Carey werd rücksichtslos van Spotify verwijderd. Nu, in de dagen rondom ‘het voormalig feest waar we nooit meer over zullen spreken’ worden anti-kerst milities ingezet om de orde te bewaken in de grijze straten rondom het Leidseplein. Maar als er ergens een deur sluit… Gaat er verderop een geheime krakende kelderdeur naar de catacomben van Theater Bellevue open. Te zien van dinsdag 18 december t/m zaterdag 29 december.
www.theaterbellevue.nl

Sara Kroos viert opnieuw kerst in Theaterpand Weesp van 15 tot en met 22 december. Tijdens Kerst met Kroos 2018 wordt de foyer en de zaal om tot een winterwonderland. Tijdens deze nieuwe editie zijn er nieuwe vragen en quizzen. En Kerstmis zou geen Kerstmis zijn zonder meezingers of kerst-sing-a-longs.
www.theaterpandweesp.nl

In de maand december is Op Sterk Water te zien met hun kerstvoorstelling ‘Een magische Kerst met Op Sterk Water’. Ze nemen je mee langs de meest herkenbare situaties in het ‘gezelligste’ seizoen van het jaar. Met interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes, maar vooral: virtuoze improvisatie.
Een magische kerst met Op Sterk Water

Bert Visscher speelt met andere Groningse artiesten als Arno van der Heyden, Alina Kiers, Jan Veldman en Frank den Hollander in ‘Sneuwitje en een stuk of 7 dwergen’: in een geraffineerde ontmoeting van Sneuwitje en de legendarische volksheld Robin Hood met zijn kleine vrienden komen onderwerpen aan de orde die normaal gesproken de pret aan het eind van het jaar behoorlijk kunnen verzieken. Maar met een dosis romantiek en liefde zal deze voorstelling licht brengen in de donkere dagen rondom kerst. De voorstelling is in december in meerdere theaters in de provincie Groningen te zien.
www.sneuwitje.nl

Paul Haenen speelt in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex de voorstelling “Dolman brengt warmte en Gremdaat wijst de weg”, de jaarlijkse traditionele decembervoorstelling waarin dominee Gremdaat het afgelopen jaar doorneemt en zijn toekomstvisie ontvouwt en na de pauze Margreet Dolman haar kerstvertelling doet, zingt, danst en ook het publiek aan het woord laat.
Dolman brengt warmte en Gremdaat wijst de weg 2018

Jeffrey Spalburg brengt samen met enkele andere artiesten de Kerstrevue in Theater De Kleine Willem in Enschede: Herbergier Laurens ten Den ontvangt een keur aan ongezouten barmhartige gasten. Elke gast mag zijn eigen act opvoeren, als ze maar wel helpen in de keuken. Want er zál gedeeld worden: eten, drinken, grappen, ergernissen, verhalen, muziek.
www.wilminktheater.nl

Tim Teunissen en Merel Baldé brengen rond de Kerstdagen in Theater Pepijn De Grote Haagsche En Nu Gaan We Het Godverdomme Gezellig Hebben Deze Kerst Show!: beiden hebben genoeg van benauwde kerstdiners met verre familieleden. Ze gaan het dit jaar helemaal anders doen en het écht gezellig maken voor het Haagse publiek.
www.diligentia-pepijn.nl

Madelijne Kool speelt in verschillende theaters De HahaHandleiding Kerst; een avond vol verrassingen, muziek, boordevol humor en nutteloze tips. Engelen, kerstmannen, ezels en de os, alles komt voorbij. Inclusief wereldvrede.
www.madelijnekool.nl

De dames van Vuile Huichelaar spelen in december ‘Ik Zit Hier Alleen Kerstfeest Te Vieren’: December is een bijzondere maand. Beginnend met Sinterklaas en alle discussies, dan kerst met alle verwachtingen, gevolgd door oud en nieuw met alle voornemens. Het is een tijd van geld uitgeven, boodschappen doen, mooie outfits, ingewikkelde gerechten en opgelegde gezelligheid. Genoeg problemen dus. De oplossing? De feestdagen inzingen.
www.vuilehuichelaar.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...