nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Musical-versie van ’t Schaep met de 5 pooten

Na de tv-serie en de remake volgt nu de musical-bewerking van ’t Schaep met de 5 Pooten. Raoul Heertje schrijft het script gebaseerd op het oorspronkelijke scenario en liedteksten van Eli Asser.

De hoofdrollen zijn voor Jeroen van Koningsbrugge (als Kootje, voorheen vertolkt door Piet Römer en Pierre Bokma) en Eva van der Gucht (als Doortje, voorheen door Adele Bloemendaal en Loes Luca). Wart en Tim Kamps wisselen elkaar af in de rol van Lukas, voorheen gespeeld door Leen Jongewaard en Marc-Marie Huijbregts. Andere rollen zijn er voor o.a. Ellen Pieters (Riek), John Buijsman (Arie), Jeske van de Staak (Lena) en Jetty Mathurin (Opoe Withof).

De musical over de gebeurtenissen in een Amsterdamse kroeg is een co-productie van MORE Theater Producties in samenwerking met DeLaMar. De oorspronkelijke serie bestond uit slechts één seizoen, maar bleef in de herinnering dankzij de bekende liedjes op muziek van Harry Bannink. In 2006 volgde een remake waarvan uiteindelijk vijf seizoenen werd uitgezonden.

De musical zal vanaf april 2019 2,5 maand te zien zijn in het DeLaMar theater in Amsterdam en vervolgens nog zes dagen lang in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

foto: Mark Engelen

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.