nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vrije Geluiden presenteert: De Liedjes van Harry Bannink in TivoliVredenburg

VPRO Vrije Geluiden, Gijs Groenteman en Giovanca presenteren op 16 december in TivoliVredenburg in Utrecht een avond vol verzonken Bannink-parels uit dat grote tv-repertoire. Van deze avond wordt een live-registratie gemaakt voor het tv-programma VPRO Vrije Geluiden.

“Harry Bannink schreef meer dan drieduizend liedjes, maar hij noemde zichzelf ondertussen toch liever geen componist. Meneer Harry was een toonzetter. Een wat nederiger titel. Typisch Bannink. Een aantal van die liedjes kennen we allemaal. U weet wel: Een Stekkie van de Fuchsia. M’n Opa. Zeur niet. Maar Bannink schreef ook honderden liedjes die slechts eenmalig uitgevoerd werden op tv, en die daarna in een la verdwenen.”

VPRO Vrije Geluiden en Gijs Groenteman presenteren een avond vol ‘verzonken Bannink-parels’ uit dat grote tv-repertoire. Met op het podium Loes Luca, Ellen Pieters, Gerda Havertong, Remko Vrijdag, Edwin Rutten, Frank Groothof, Bert Plagman, Wieteke van Dort, Gijs de Lange en Hans Dorrestijn. Zij worden begeleid door Banninks originele band.

Van deze avond wordt een live-registratie gemaakt voor het TV-programma VPRO Vrije Geluiden. Deze opname wordt uitgezonden als twee specials op zondag 23 en 30 december. NPO1, 10.30 uur.

Kaarten zijn verkrijgbaar via:
www.tivolivredenburg.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.