nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwjaarswensch 2019 van Ivo de Wijs en Peter Nieuwint

Van 3 tot en met 6 januari 2019 brengt Theater Kwast opnieuw de Gijsbreght van Aemstel van Joost van den Vondel in The Dylan aan de Keizersgracht in Amsterdam. Dit jaar ook mét het tweede deel van de Gijsbreghttraditie dat sinds 1968 ongespeeld bleef: het 18e-eeuwse naspel “De Bruiloft van Kloris en Roosje”.

Deze klucht is sinds 1717 het vaste naspel en bevat het populaire onderdeel van de Nieuwjaarwensch, die als voorloper van de oudejaarsconference kan worden gezien. In het verleden werd in deze wens op rijm door bekende namen als Annie M.G. Schmidt het jaar door de mangel gehaald. Dit keer schrijven voor Theater Kwast meesters van het ‘light verse’ Ivo de Wijs (foto) en Pieter Nieuwint de nieuwjaarswensch 2019.

Voor meer info en kaarten:
www.theaterkwast.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.