www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jacques Senf overleden

Vandaag is in zijn woonplaats Maasland de impressario Jacques Senf overleden. Hij was de oprichter van het impresariaat ‘Theater- en Organisatiebureau Jacques Senf’, tegenwoordig Senf Theaterpartners.

Jacobus ‘Jaap’ Leonardus Ignatius Senf (Den Haag, 1946) maakte zijn start als medewerker en later manager van rockband Golden Earring. Zich nu ‘Jacques’ noemend op voorstel van Earring ‘George Kooymans’ opende hij in 1965 de Scheveningse beatclub ‘Club 192’. In 1969 breidde hij zijn terrein uit naar het theater. Daar vertegenwoordigde hij een veelheid aan artiesten zoals Tineke Schouten, Mini & Maxi, Frans Halsema en Boudewijn de Groot. Met John Lanting richtte hij in 1972 het Theater van de Lach op.

Met zijn vrouw (sinds 1980) en theaterpartners Matthijs Bongertman en Chris Bergwerff (sinds 1989) produceerde Senf ook steeds meer eigen voorstellingen. Van cabaret tot toneel en musical. De Nationale Theaterkassa en De Bogen Theaterproducties kwamen ook uit zijn koker.

In 1992 wordt Senf in Vlaanderen benoemd tot Ridder in de Kroonorde voor de culturele samenwerking tussen Nederland en België, waarbij hij het Belgische culturele aanbod in Nederland onder de aandacht bracht.

Senf leed al lange tijd aan diabetes. In 2009 trok hij zich terug uit de dagelijkse leiding, maar bleef als senior impresario nauw betrokken bij het bedrijf. Een beenbreuk eerder dit jaar leidde tot complicaties. Hij is 72 jaar geworden.
in memoriam Volkskrant: Theaterproducent en mannetjesmaker ‘Japie Mosterd’ had met iedereen in het wereldje een persoonlijke band
Theaterkrant: theaterimpresario Jacques Senf overleden

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.