nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Afstudeervoorstellingen Koningstheateracademie

In juni spelen vierdejaars aan de Koningstheateracademie hun afstudeervoorstellingen in de Verkadefabriek in Den Bosch. Dit jaar maar liefst 8 studenten: Hanna Koppenaal, Tijmen van Barneveld, Suus Hoppenbrouwers, Bas van de Ven, Ramon Chatrer, Teun Beurskens, Eva Willems, Derk Gersen.

De kaartverkoop is inmiddels gestart:
www.verkadefabriek.nl

Meer over de voorstellingen:

Hanna Koppenaal – Über Haupt- 17 juni 2019

Hanna is Duits. Ze heeft iets goed te maken. Gelukkig staat het overleven van onze soort op het spel. Een uitgelezen kans voor Hanna om haar schuld in te lossen.

Terwijl ze zich achter slot en grendel bezint op strategieën om de mensheid weer op de rails te krijgen, doemt de vraag op ‘Of ze überhaupt nog wel een stap buiten de deur zou moeten zetten?’

Een theatrale confrontatie. Met vreugdevolle Duitse onderbrekingen. Al dan niet muzikaal.

Tijmen van Barneveld – Arvid – 18 juni 2019

Stel je voor. Op een moment in je leven, vind je jezelf op een keiharde, betonnen vloer. Je ligt in een diepe poel van je menselijke tekortkomingen. Een jarenlang opgebouwd schaamtegevoel voorkomt dat je het uitschreeuwt en je denken bijt zich vast in één zin. Hoe ben ik hier in godsnaam terecht gekomen. Op zo’n moment zou je willen vertrouwen op de hulpvaardigheid van Tijmen van Barneveld.

Tijmen is alleen net even met zichzelf bezig.
Dus of je even op zou kunnen staan.
“Ik geloof in je!” zegt hij zachtjes. “Nu jij nog.”

Arvid.
Een cabaretvoorstelling.

Suus Hoppenbrouwers – Golfslagbad – 20 juni 2019

Jong, flexibel en absoluut gestoord. Suus Hoppenbrouwers neemt je mee in haar eigenzinnige kijk op de wereld. Beyoncé meets Alice in Wonderland, waarbij ze zowel Beyoncé, Alice, als het Wonderland is. Maar wat gaat er schuil achter deze spring in het veld? Wat doe je als je toch steeds kopje onder gaat? Wat is de oplossing als je dreigt te verdrinken in de pot pourrie van je eigen gedachten?

Het leven: een GOLFSLAGBAD. Het enige wat je kunt doen is je aan de golven overgeven. En hopen dat het ooit weer ophoudt.

Bas van de Ven – Tussenwezens – 22 juni 2019

Je bent alleen, moet wat tijd overbruggen dus je gaat naar een gezellig kroegje voor een kopje koffie. Als je aanschuift aan de middelste tafel kom je erachter dat je te dicht bij de man tegenover je bent gaan zitten. Naast zijn koffie staat een verfblik en een kookwekkertje. Hij kijkt je doordringend aan en zegt:

‘Hier in dit blik zit mijn arm’

Je bent in de magische wereld van Bas van de Ven terechtgekomen. De tafeltjes staan beklemmend dicht op elkaar, de muziek klinkt onheilspellend en zodra Bas vol overgave in zingen uitbarst is er geen ontkomen meer aan. Met poëtische liedteksten, eigenzinnige muziek, ontwapenende dans en vervreemdende verhalen lokt hij je zijn grimmige universum in. Muziektheater over de schoonheid van het onvolmaakte.

Ramon Chatrer – Roestplaats – 23 juni 2019

Met een combinatie van manische hersenspinsels en rauwe kleinkunst duikt Ramon Chatrer in de beerput die altijd maar gedempt moet blijven. Hij zingt en schreeuwt over de onrust die schuilgaat achter zijn charmante voorkomen.

Diep van binnen zitten er lusten, driften en verlangens verstopt die zich een weg naar buiten vechten. Iedereen heeft het in zich, maar wat zijn de gevolgen als we dat allemaal uiten? Zijn wij goed als we onze kwade kant verhullen? Met band en zang vanuit zijn tenen gaat Ramon met het publiek op zoek naar waar beschaving alleen nog een waanidee is.

Teun Beurskens – Genoeg is Genoeg – 25 juni 2019

Genoeg is Genoeg is een theatraal concert met de focus en scherpe teksten van theater en de dansbaarheid en catchiness van funk, indie en punk. Geïnspireerd op artiesten als Talking Heads, Arctic Monkeys en Father John Misty brengt Ratel muziek over ontvluchten, verlangen en je plaats in de wereld vinden.

Teun Beurskens maakt popmuziek voor theaters. Op onconventionele wijze slaat hij met zijn band Ratel een brug tussen deze twee werelden en treedt daarmee buiten de bestaande hokjes.

Eva Willems – Bloeiend – 26 juni 2019

In bloei staan. Dat is waar we allemaal naar verlangen, uitbloeien tot wie we werkelijk zijn.
Eva Willems wil graag bloeien maar komt, tot haar grote frustratie, maar niet tot bloei. Want hoe doe je dat? Bloeien? Wanneer ben je eigenlijk in de bloei van je leven? En kun je wel bloeien als je telkens bang bent dat je gesnoeid wordt? Of stel je staat in bloei en niemand wil je plukken, wat doe je dan?

In een persoonlijke voorstelling gaat Eva samen met jou op zoek naar de bloeitijd van het leven. Aan de hand van liedjes, ontroerende verhalen en pakkende typetjes zoekt Eva samen met jou naar de ingrediënten van een bloeiend leven.

Derk Gersen – Het Einddoel – 28 juni 2019

Derk Gersen speelt in zijn voorstelling Het einddoel een man die je niet snel zult tegenkomen op straat, een einzelganger, een kluizenaar. Vanuit zijn ivoren toren bekritiseert hij alles wat los en vast zit. Hij nodigt zijn publiek uit een kijkje te nemen in zijn binnenwereld, een binnenwereld waar misschien nog wel meer mee mis is dan ‘De Wereld’ waar hij zo op afgeeft.

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.