www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Twee biografieën over Seth Gaaikema in de maak

In oktober 2014 overleed cabaretier, tekstschrijver en vertaler Seth Gaaikema. Bijna vijf jaar na zijn dood zijn er twee biografieën in de maak over zijn leven.

De Brabantse cabaretier Bart de Groof was als kind fan van Gaaikema en raakte vervolgens met hem bevriend. De Groof zei vorig jaar in roddelblad Story dat hij met Gaaikema heeft afgesproken diens biografie te schrijven. Daarvoor nam hij gesprekken op en werkte deze uit. Uiteindelijk stuitte het idee van De Groof als biograaf op bezwaren van Gaaikema’s echtgenoot Peter Biemans.

Biemans benaderde voor de biografie Frank Verhallen. Verhallen publiceerde meerdere boeken over o.a. Freek de Jonge, Michel van der Plas en de geschiedenis van het Nederlands cabaret. Zijn biografie met de werktitel ‘Ik was hier om te twijfelen’ moet in 2021 verschijnen, ter gelegenheid van Gaaikema’s vertaling van My Fair Lady vijftig jaar eerder. Verhallen reageert onverbloemd op zijn website.
Biograaf (maar niet heus): 1. Biogroof

De Groof gaf eerder deze maand in het Brabants Dagblad aan zijn werk door te zetten. Naar verwachting verschijnt zijn versie over vijf jaar.
Bart de Groof dicht voor goede vriend Seth Gaaikema die vandaag 80 zou zijn geworden

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.