nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe locatie voor CC De Muze Heusden-Zolder (BE) en nieuw Cultureel Centrum voor Bree (BE)

Het gebouw, waar CC De Muze Heusden-Zolder (BE) in gevestigd was, voldeed niet meer aan de moderne eisen van een theater. Daarmee dat het oude gebouw binnenkort gesloopt gaat worden.

Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe gebouw voor De Muze, het CC zal verhuizen van de Dekenstraat naar het Marktplein. In september wordt het nieuwe cultuurcentrum op het oude mijnterrein geopend, waarbij het oude mijngebouw volledig gerenoveerd werd. De schouwburg werd groter en zal nu plaats bieden aan 400 mensen. Daarnaast komt er ook een balzaal en zwarte zaal, voor o.a. kleinere concerten.

De nieuwe locatie biedt meer mogelijkheden om met de programmatie naar een nog hoger niveau te mikken, aldus de directie.

De nieuwe schouwburg in Heusden-Zolder is klaar bij de start van het nieuwe theaterseizoen op 12 september.

Ook Bree (BE) gaat zijn nieuw Cultureel Centrum in gebruik nemen: de Breughelzaal was te oud en te klein geworden. Eveneens bij de opening van het nieuwe theaterseizoen neemt Bree zijn nieuwe theaterzaal in gebruik: De Zeepziederij. Deze naam is afkomstig omdat vroeger op de site vroeger een zeepziederij gevestigd was.

Categorie: Divers |
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...