nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Bert Visscher 40 jaar cabaret, 35 jaar solo

Hij springt over het podium als een jonge god, maar inmiddels is Bert Visscher (Groningen, 1960) al 40 jaar professioneel aan het cabaret, waarvan komend seizoen ook 35 jaar solo. Daarbij speelt hij ook zijn 100e voorstelling in Carré.

Nog op de havo richt Visscher met een aantal vrienden de cabaretgroep Filter op. Tot de opheffing in 1983 maken ze vier programma’s en in 1981 doen ze mee aan Cameretten. Visscher wint daar de persoonlijkheidsprijs en dat was niet voor het eerst dat hij opviel.

Jacques d’Ancona is er vroeg bij als hij in 1979 schrijft: “.. de humor, flarden van komiekerigheid in sketches, het best vertegenwoordigd in de persoon van Bert Visscher. Hij is typisch een figuur voor de moment-opname, wanneer hij onontkoombaar in de weer is als het niet helemaal volwaardige Kung Fu-verjaardagskind. Een creatie van belang, een beetje afgekeken overigens van Koot en Bie-scènes (..). Dat vind ik niet het ergste. Dat Visscher – ook wanneer dat niet de bedoeling kan zijn – de andere wegspeelt in woord of gebaar, is veel bezwaarlijker.” (bron)

Een solo kan niet uitblijven en een jaar na het einde van Filter staat hij al op het podium met zijn eerste programma ‘Desnoods geblinddoekt op één been’ (1984).

Eind oktober 2019 start de tweede serie van zijn twaalfde soloprogramma ‘Hij wordt vanzelf moe’ in het nieuwe Luxortheater in Rotterdam, waar hij dan 137 keer heeft gespeeld. De tour brengt hem in maart 2020 terug in Carré, waarbij hij dan ook voor de 100e keer zal spelen. In april 2020 wordt de voorstelling afgesloten met een serie in de Stadsschouwburg van Groningen. De voorstelling zal dan zo’n 295 keer zijn gespeeld.

foto: foto: Maarten van der Wal

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.