nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Interview met Johan Goossens over zijn Bob den Uyl-bloemlezing

Op 19 september verschijnt ‘Morgen als de zon schijnt’, een bloemlezing van het werk van Bob den Uyl.

“Stuntelige reisverhalen over kapotte fietsbanden en onwillige pensioneigenaren. Maar ook: hoe maak je een relatie op een nette manier uit? Hoe imponeer je het meisje van je dromen als je niet kunt zeilen en wat moet je doen als een Angelsaksisch stel zegt: ‘Kom gerust een keer langs als je in de buurt bent.’ Bob den Uyl gaat dan langs in Engeland en blijft meteen twee weken, de jeugdliefde drijft hij benedenwinds het riet in en de relatie maakt hij, ondanks al zijn goede voornemens, schreeuwend uit op de hoek van een straat.

Verhalen over de zinloosheid en absurditeit van het bestaan. Over het leven in al zijn onvolkomenheid. Verhalen van een man met weinig hoop maar erg veel humor.”

In Amsterdam sprak ik met cabaretier Johan Goossens, samensteller van deze bloemlezing.

Wil je geen aflevering missen, abonneer je dan op onze podcast. Daar vind je ook interviews met een reeks buitenlandse comedians toen ze in Nederland optraden. Plus een serie gesprekken met recensenten.
abonneren in iTunes
handmatig abonneren

Show notes bij deze aflevering:

Bob den Uyl op zoek naar literatuur – Aan de rand van Nederland (1979)
volg deze link

Bob den Uyl in Heilig vuur

Rijnmond documentaire: Tamelijk gelukkig

Music: www.bensound.com

foto: Peter Arno Broer

Categorie: Interviews, Podcast | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.