www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Bob Bouber overleden

Op 25 augustus is Boris Blom overleden op 83-jarige leeftijd. In 1957 nam hij de toneelnaam Bouber over van zijn grootouders, Herman en Aaf Bouber en zou hij zichzelf Bob Bouber noemen.

Na een cursus ‘schrijven voor cabaret’ van Cor Lemaire was hij met enkele medecursisten de oprichter van de WNC (Werkgroep Nederlands Cabaret), waarmee een aantal radioprogramma’s werden geschreven en uitgevoerd door bekende acteurs. Vanuit de WNC ontstond ook begin 1958 de Cabaretschool, waarvan hij directeur werd. Na enkele financieel krappe jaren werd dit omgevormd tot de ‘Stichting Akademie voor Kleinkunst’ en wist mede een rijkssubsidie te bewerkstelligen. Bekendste studenten uit die jaren waren Frans Halsema, Rob de Nijs, Ronnie Bierman, Jasperina de Jong, Matthijs van Heiningen, Robert Bos, Tiny de Jonge, Donald de Marcas, Martin Brozius.

Onderwijl was hij actief als muzikant met de Nederlandse beatband ‘ZZ en de Maskers’ en de ‘port-artgroep’ ‘Het’, waarmee hij een hit scoorde met het lied ‘Ik heb geen zin om op te staan’. In 1967 werd hij directeur van International Artists, een management divisie van uitgeverij Strengholt en was hij tevens producer en auteur van en voor grammofoonplaten en acts.

Daarna bracht hij veel tijd door in het buitenland, al bleef hij wel actief met regie, tekst en muziek schrijven en ontwerpen. Later was hij artistiek manager van dansgroepen van Maria More, met wie hij meer dan 25 jaar samenwerkte. In 1984 hielp hij Maria met het oprichten van de Maria More Akademie voor Jazzdansers. Deze drukte had wel impact op zijn gezondheid, waarvan hij langzaam herstelde. In 1999 trok hij zich terug in België, maar bleef alsnog actief in adviesfuncties en het schrijven en opnemen van liedjes in zijn thuisstudio.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.