nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving voor Willem Wilminkprijs is gestart

De inschrijvingstermijn voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend. Voorwaarde is dat het Nederlandse kinderliedje niet ouder dan twee jaar mag zijn. De organisatie vraagt met deze prijs aandacht voor het Nederlandse kinderlied, met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater. Ze willen ook eer bewijzen aan dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes.

De uitreiking van de Willem Wilminkprijs is op 18 april in theater ‘Kleine Willem’ in Enschede.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, gemaakt kunstenaar Helga Kock am Brink, plus een geldbedrag van 4000 euro. 3000 euro is voor de tekstschrijver. Componist en de uitvoerende artiest krijgen 1000 euro.

Eerdere winnaars waren o.a. Ted van Lieshout (2010) met “Onberispelijk”, Koos Meinderts (2012) met “Maite Maria”, Floortje Schoevaart (2014) met “Op de markt”, Jan Beuving met “Optellen van Breuken” (2016) en Katinka Polderman met “Kilo, pond en ons” (2018).

Deelnemers kunnen hun inzendingen sturen naar Wilminktheater, t.a.v. Trudie Lucardie, Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede. Een vakjury beoordeelt de inzendingen.

Meer info:
www.wilminktheater.nl

Update: er gaat in het seizoen 2019-2020 geen uitreiking van de Willem Wilminkprijs zijn. De prijsuitreiking op 18 april komt dus te vervallen. Inschrijven is wel nog mogelijk voor de nieuwe editie in seizoen 2020-2021.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...