nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Piepschuim, Urbanus, An Nelissen, Nele Goossens, Intgeniep, VET kindercabaret

Een overzicht van de premières deze week, met: Piepschuim (foto), Urbanus, An Nelissen, Nele Goossens, Intgeniep, VET kindercabaret.

Piepschuim – Grote Woorden
Premiere: Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, 2 okt 2019.

Deze voorstelling combineert op een UNIEKE wijze ALLE theaterdisciplines tot een ONGELOOFLIJKE show met een maatschappelijke relevantie die zijn weerga niet kent. NOOIT eerder heeft een voorstelling zoveel stof op doen waaien. NOOIT eerder was een voorstelling zo veelzeggend. Nog NOOIT heeft een voorstelling zoveel ongeloof gegenereerd. En nog NOOIT is een show zo omarmd door het grote publiek!
Kortom: Nooit eerder was er een voorstelling die IEDEREEN MOET ZIEN. Punt.

Maakt het eigenlijk uit of het waar is wat hier staat? Als je dit moet geloven, kun je grote woorden verwachten. Maar waarschijnlijk is dat niet waar. Net zoals dit zeker niet waar is.

Te zien tot en met 24 april 2020.
speellijst

Urbanus – LIJ KNER GE SOP
Premiere: Munttheater in Weert, 3 okt 2019.

De Belgische komiek Urbanus komt in het theaterseizoen 2019-2020 terug naar de Nederlandse theaters. De show in Vlaanderen heet TRECTO PNIX en krijgt in Nederland de vertaling LIJ KNER GE SOP.

Te zien tot en met 22 mei 2020.
speellijst

An Nelissen, Nele Goossens, Intgeniep – Helden uit het cabaret
Premiere: Wielingencentrum in De Haan (B), 4 okt 2019.

Een humoristische voorstelling waarin twee cabaretières en een absurdistisch cabarettrio op zoek gaan naar hun persoonlijke helden uit het cabaret.

An Nelissen, Nele Goossens en Intgeniep vertellen in hoeverre zij beïnvloed zijn door of zich verwant voelen met comedygrootheden zoals Brigitte Kaandorp, Tineke Schouten en Toon Hermans.

Zij halen herinneringen op over conferences, acts en liedjes die hen inspireerden bij het schrijven van een show.

Ze brengen -elk apart en samen- een heel persoonlijk verhaal en spelen stukken uit het cabaretrepertoire van de grootmeesters. Dit levert een voorstelling die dicht bij henzelf ligt met rake beschouwingen, geestige liedjes en met hilarische en absurde typetjes.

Te zien tot en met 20 december 2019.
speellijst

VET Kindercabaret – Kapot VET
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 6 okt 2019.

Deze muzikale, bonte energie-boost met knettergekke acts en VETte humor levert hét bewijs dat muziekles niet voor iedereen is weggelegd, dat je ouders niet moeten dabben, dat ze VET vaak ongelijk hebben en dat bedtijd een stom woord is. In een circus-achtige revue jagen Jantijn, Sjamke en Nellerike van allerlei dromen na. Kinderen nemen een kijkje achter de schermen bij volwassenen en volwassenen bij de kinderen. Want zeg nou zelf, jij snapt soms toch ook helemaal niets van je ouders?! VET neemt je mee naar een magische dimensie waarin niets moet, maar vooral heel veel mag: even geen regels, geen huiswerk, geen les of training. Je mag lachen om ‘kapot’grappige situaties en liedjes, zo hard als je durft!

Te zien tot en met 10 mei 2020.
speellijst

foto: XX

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.