nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Harkum

Vanavond start de nieuwe comedyserie ‘Harkum’.

“Wanneer Tom Verweij (Baf Hoeflaak), de burgemeester van het dorpje Harkum, ontdekt dat er met gemeentegelden is gespeculeerd op de beurs, slaat de paniek hem om het hart. Het geld lijkt verdwenen en hij ziet het einde van zijn carrière voor zich. Dan blijkt dat er met het gespeculeerde geld 700 miljoen winst is behaald voor de gemeente. Opeens heeft de burgemeester ‘money to burn’ en hoeft hij zich niet langer zorgen te maken over de bezuinigingen op de koffiepads in de kantine en de subsidie voor het kerkkoor. Maar hoe lang duurt dit geluk? En wanneer komt de landelijke overheid verhaal halen? Terwijl ‘the sky is the limit’ het nieuwe motto voor Harkum lijkt te zijn, ontstaat er ook een idee voor een megalomaan plan…”

Met verder o.a. Jelka van Houten, Annet Malherbe, Leny Breederveld, Mariana Aparicio Torres en René van ’t Hof als de ietwat stoffige ambtenaren van het kleine fictieve dorpje Harkum. Onder regie van Jelle de Jonge (De Luizenmoeder, Toren C en Weg van Jou) en geschreven door Elzelien Peters (Jeuk) en Daan Windhorst (Kerst met de Kuijpers). Productie door EndemolShine in co-productie met BNNVARA en gebaseerd op de Noorse serie Roeng, geproduceerd door Rubicon TV.

Categorie: Op tv | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.