www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Arjan Kleton, Andries Tunru, Grof geschud, Kasper van der Laan, Mylou Frencken, Dorine Wiersma

Een overzicht van de premières deze week, met: Arjan Kleton, Andries Tunru, Grof geschud, Kasper van der Laan (foto), Mylou Frencken, Dorine Wiersma.

Arjan Kleton – Met de fles groot gebracht
Premiere: Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort, 25 nov 2019.

Wat je kunt verwachten? Arjan schenkt zijn publiek een mix van brutaliteit, herkenning, persoonlijk drama en improvisatie. Als barman heeft hij in de loop der jaren veel mensen al een leuke avond bezorgd en dat is ook precies wat hij als cabaretier wil doen. Geen pretentieus gelul, gewoon een heel leuke avond! En na afloop mixt Arjan zelf de cocktails!

Te zien tot en met 2 mei 2020.
speellijst

Andries Tunru – Vlees, vis, wal en schip
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 25 nov 2019.

Vlees, vis, wal én schip: Andries Tunru wil alles tegelijk. Rust én ruimte. Hollen én stilstaan. Vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? Hoe word je tevreden als je alles wil? Als je de high-score van Lingo wil verbreken, een klimaatneutrale wereldreis wil maken, maar ook je acht uur slaap wil pakken?

Te zien tot en met 27 maart 2020.
speellijst

Grof Geschud – Lijmen
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 12 nov 2019.

In ‘Lijmen’ bevragen Lander Severins en Myrthe van Velden via ridders en bejaarden, Plato en perenvlaai het onvermogen om vast te houden en de angst om lost te laten.

Te zien tot en met 5 juni 2020.
speellijst

Kasper van der Laan – 1 kilo
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 28 nov 2019.

Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kasper was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, en is lid van Comedytrain.

Te zien tot en met 29 mei 2020.
speellijst

Mylou Frencken, Dorine Wiersma – Waagstukken
Premiere: Philharmonie in Haarlem, 30 nov 2019.

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven. Laten zien wat je in huis hebt, uitblinken, winnen. Opzij, want jij komt eraan! Maar wat als dat niet lukt, en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn de losers de nieuwe winnaars? Twee cabaretièrs laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar. In Waagstukken laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Wie toont het meeste lef? Want lef heb je nodig. Om door te gaan – of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

Te zien tot en met 2 mei 2020.
speellijst

foto: Aisha Zeijpveld

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.