nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Het Grote Oudejaarsconference Overzicht 2019

Voor het zesde jaar op rij hebben we elke oudejaarsconference in beeld gebracht. Zowel in Nederland als Vlaanderen, landelijk als lokaal.

Claudia de Breij is terug op oudejaarsavond, Martijn Koning maakt zijn debuut en Freek de Jonge is terug met wat geen oudejaars- of nieuwjaarsconference mag heten. Na tien jaar is in Vlaanderen Michael Van Peel afgezwaaid en maken zowel Bert Gabriëls als Kamal Kharmach hun debuut.

Oudejaarsconferences – Nederland

Claudia de Breij – Oudejaarsconference 2019

Claudia de Breij is terug met haar tweede oudejaarsconference bij de publieke omroep. Wordt uitgezonden op NPO 1, om 22.30 uur.
website

Een oudejaarsconference. Is dat nog wel van deze tijd?

Claudia: “Hold my beer…”

Heeft Wim Kan nooit opgeschreven hoe je oudejaarsvoorstelling maakt? Verkoopt bol.com geen Cabaretschrijven voor Dummies? Of staat er niet een handige tutorial op YouTube? “5 waanzinnige tips voor de perfecte cabaretvoorstelling!”

Niet? Dan moet het toch weer allemaal van Claudia de Breij zelf komen. Zij neemt deze avond het jaar 2019 onder de loep.

illustratie: Maayke Schuitema

Martijn Koning – Oudejaarsconference 2019

Na de eindemaands- en Sinterklaasconferences voor de VARA brengt hij dit jaar zijn eerste oudejaarsconference bij RTL4. Eindelijk! Te zien om 20.30 uur.
website

Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit. Martijn Koning zal het jaar 2019 te lijf gaan zoals alleen hij dat kan: met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, porrend, uitdagend en van de hak op de tak. Een stier door de porseleinkast, de actualiteit als rode lap. Zijn Oudejaars heeft geheid de ‘hoogste grapdichtheid-garantie’; 90 minuten pure stand-up comedy.

foto: Merlijn Doomernik

Vincent Bijlo – Stikstof Zijt Gij – eindejaarsshow 2019

Naast de conferences van Vincent Bijlo opnieuw liederen horen, gespeeld en gezongen door The Rossettis, met wie hij in 2017 al eens een eindejaarsshow maakte. Wordt op oudejaarsavond uitgezonden op NPO Radio 1, 19.30 uur.
website

Van klimaatdrammers tot potenrammers, van schaatskoorts tot warmterecords, van Tweede tot Eerste Kamer, van Brexit tot Trump, van Russen tot Chinezen, Bijlo plaatst 2019 in context, met veel grappen, veel muziek en poëzie.

Sjaak Bral – Vaarwel 2019

Alweer de 23e oudejaarsconference voor Sjaak Bral en daarmee recordhouder voor solo-oudejaarsconferences. Op oudejaarsdag te zien bij TV West, vanaf 19.00 uur en daarna herhaling.
website

Waar tijd haar greep verloren heeft, weet niemand meer hoe laat men leeft. Gelukkig is daar: Sjaak Bral. Duider van het jaar. Al 23 jaar. Deze humorist heeft ons al die jaren geholpen om het oude af te sluiten, zodat we het nieuwe kunnen omarmen. En dat blijft hij doen ’totdat ik met gestrekte oorlellen lig.’ Vandaar: Vaarwel 2019!

foto: Ministerie van Beeld

Dolf Jansen – Oudejaars 2019

Bral maakte weliswaar de meeste solo-oudejaarsconferences, het is Dolf Jansen die de meeste oudejaarsconference in totaal maakte: 30! ‘Oudejaars 2019’ van Dolf Jansen is vanaf 20.15 uur te zien op zijn Youtube-kanaal.
www.youtube.com/user/dolfjansenzelf

Inderdaad, dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in ZiggoDome of een eerbetoon in Carre, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling.

Voor jou, voor U… Om binnen de anderhalf uur en met hoge energie dit jaar te fileren. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard. Met als geheel nieuwe ontwikkeling: geen moraal, laat staan -isme, geen preek voor eigen of andermans parochie, maar zo goed als pure stand up comedy: heel veel grappen, poezie die voorbij is voordat u doorheeft dat het rijmt, improvisatie tot aan de grenzen van het betamelijke. En dan nog wat meer grappen, tot ze op zijn, of u op bent uitroepteken.

Oudejaars 2019, omdat 30 nog maar het begin is…

foto: Vilain Gai

Freek de Jonge – De lachgasfabriek

Na de oudejaarsconference en nieuwjaarsconference komt Freek de Jonge nu met de ‘jaarsconference’, die hij de hele maand december in de Westergasfabriek speelt en die op nieuwjaarsdag door de VPRO wordt uitgezonden. NPO2, 21.05 uur.

Voor het eerst sinds “Lone Wolf” in 2011 gaat Freek de Jonge weer een jaarsconference houden.
Een jaarsconference is een conference die het midden houdt tussen een Oudejaars- en een Nieuwjaarsconference.

Dus terugkijken en vooruitzien.

foto: Bibi Veth

Jeroen van Merwijk – Was volgend jaar maar vast voorbij

Een oudejaarsconference van Jeroen van Merwijk? Jawel, maar dan in liedvorm. Elke dag schreef hij op zijn facebookpagina een nieuw lied. Daaruit put hij voor zijn eerste oudejaarsvoorstelling.
-website Jeroen van Merwijk

Kenners beschouwen Jeroen van Merwijk als een van de beste liedjesschrijvers van Nederland. Dit jaar doet hij iets unieks: een oudejaarsavondconference in liedvorm. Onder de titel Was volgend jaar maar vast voorbij onderneemt Van Merwijk een nooit eerder gedane poging om het jaar 2019 te duiden en vooral te bezingen. Liederen over Vreugdevuren in Scheveningen, de SGP, Trump, de Natuur die weer eens een maand voor loopt, Containers met plastic in de Waddenzee. Kortom: al die gebeurtenissen die ieder jaar opnieuw tot een onvergetelijk en uniek jaar maken. Want laten we eerlijk zijn: 2019 was toch zeker weer het allermooiste jaar ooit?

Rob Scheepers – Scheepers checkt uit

Na nieuwjaarsconferences ‘Afgescheept’, ‘Opgescheept’ en ‘Uitgescheept’ komt Rob Scheepers terug met een oudejaarsconference:‘Scheepers checkt uit’. Op 2 januari te zien op de site van het Eindhovens Dagblad, vanaf 20.00 uur live vanuit het Parktheater in Eindhoven. De livestream is gratis voor abonnees. Voor niet-abonnees komt de show na 8 januari online, na de laatste voorstelling.
website

Waarom schreeuwt iedereen tegenwoordig zo? Doe eens lief! We weten toch allemaal dat het onmogelijk is om te schreeuwen en te luisteren tegelijk? Dus, wat te doen in 2020? Gaan we hier onverstoord mee verder? Of zullen we in het nieuwe decennium gewoon wat vaker luisteren naar elkaar? Praten? Fluisteren? Misschien wordt het tijd dat we gewoon even een paar tellen stil zijn met z’n allen…

foto: Minneboo Fotografie

Jacob Spoelstra – Oudejaarsconference 2019: Kezellig!

Eeder maakte hij een oudejaarsconference voor de EO. Dit jaar volgt een avondvullende versie voor het christelijke digitale kanaal New Faith Network.
website Jacob Spoelstra

Als u de afgelopen jaren op TV een oudejaarsconference heeft gezien, is de kans groot dat u heeft gelachen om een grap van Jacob Spoelstra. Naast zijn eigen shows schrijft deze comedian namelijk ook voor meerdere cabaretiers en televisie programma’s. Hoog tijd dus dat Jacob nu zelf met een oudejaarsconference komt: Kezellig! Een nuchtere kijk op het jaar was nog nooit zo grappig.
Met zijn Friese roots heeft Jacob Spoelstra een nuchtere kijk op de ongewone dingen in het leven. Of het nu Thierry Baudet, Doutzen Kroes of droge worst is, het maakt hem niks uit. Alles en iedereen komt aan de beurt. Ga lachend het jaar (bijna) uit in deze voorstelling over 2019. Kezellig!

Arie Vuyk – Oudejaarsconference 2019: Trending topics

Vierde oudejaarsconference voor Arie Vuyk. Opgeleid als componist treedt hij sinds 2001 op als cabaretier.
–website Arie Vuyk

Een messcherpe Oudejaarsconference van Arie Vuyk! Traditie is een excuus voor een slechte gewoonte. Maar er is een uitzondering: een oudejaarsconference van Arie Vuyk! In een rap tempo zet hij samen met u de tijd stil en blikt terug, met als doel het jaar 2019 schaamteloos weg te lachen.

Oudejaarsconferences – Vlaanderen

Bert Gabriëls – #Eindejaars

Ter voorbereiding van zijn eerste eindejaarsconference nam Bert Gabriëls een aanloop met een serie eindemaandsconferences, maar nu probeert hij een voorstelling te maken van heel 2019.

De show wordt opgenomen door Radio1 en uitgezonden op oudejaarsdag.
website Bert Gabriëls

Het jaar 2019 was een Grand Cru voor de stand-up comedy, met een eindeloos palet vol verrassing, hilariteit, gêne en irritatie.

Hoeveel plofkraken waren er nu eigenlijk? Zo veel dat we er een plofkraakschepen aan over hielden. Hoeveel tweets van Trump zijn er uiteindelijk uitgekomen? Hoeveel beloftes van voor de verkiezingen kennen we nog? Hoeveel bos of beton mogen we verwachten? Wie trekt het land uit de stilstand? Wat met Coucke en Companie? Bert Gabriëls probeert het nog een keer uit te leggen, maar dit keer echt om te lachen.

Kamal Kharmach – Mag ik even?

Comedian Kamal Kharmach speelde zich in de kijker met zijn deelname aan Humo’s Comedy Cup en de tv-quiz De Slimste Mens. In 2017 ging zijn eerste avondvullende voorstelling in premiere en in 2019 brengt hij zijn eerste oudejaarsconference ‘Mag ik even?’
website Kamal Kharmach

In 2019 zal Kamal Kharmach voor de eerste keer op het jaar terugkijken, in zijn allereerste oudejaarsconference.
Waarover hij het gaat hebben moet nog gebeuren, maar met een jaar waarin de klimaatjongeren zijn rechtgestaan, de verkiezingen weer voor saaie televisie zorgde en André Hazes ook ons land is binnengevallen weten we nu al dat er genoeg stof is om over te praten. Of te lachen. Of te huilen.

Oudejaarsconferences – Nederland lokaal

Berit Companjen, Tim Hartog, Teun van den Elzen – Oudejaarsconference aan de Maas

Comedy Club Haug in Rotterdam presenteert de allereerste Oudejaarsconference aan de Maas.
website

Op 31 december denderen onze eigen Berit Companjen, Tim Hartog en Teun van den Elzen als onophoudelijke vonkenregen door 2019!

Met champagne, oliebollen en na afloop een eersterangs uitzicht op het Erasmusbrug-vuurwerk met een killer party.
Niemand minder dan de Infamous Mudclub dj’s Monica Electronica, Josz LeBon & Sierk (resident Performance Bar) hosten de after party!

Voor alle party-poepers die liever thuisblijven wordt de show van 31 december via ons splinternieuwe YouTube-kanaal gelivestreamd.

Arian Compen – Oudejaarsconference 2019: Niks gebeurd!

Op 27 en 28 december speelt Arian Compen zijn tweede oudejaarsconference in Theatercafé Lexke te Budel. Vorig jaar trad hij daarmee in de voetsporen van onder anderen Boy Jansen, Johan Gerlag en Jac Kuppens.
website

Arian Compen heeft met veel plezier de vorige editie gespeeld en we hebben hem gelukkig bereid gevonden om ook dit jaar weer op de planken te komen staan. Hij heeft aangegeven dat de volgende editie er weer heel anders uit zal zien dan die van vorig jaar, maar wilde verder niets loslaten over de inhoud. Hij heeft de voorstelling de naam Niks gebeurd! gegeven, maar toch hebben we het idee dat hij de hele avond nodig heeft om u te vertellen dat er het afgelopen jaar echt Niks Gebeurd! is.

Raymond Clement – Nieuwjaarsconference: NAR

Op 3 en 4 januari te zien in Parkstad Limburg Theaters Heerlen.
website

Van Oudejaars- naar Nieuwjaarsconference. Op de scheidslijn van ’19 naar ’20 is er voor Raymond Clement voldoende om op terug te kijken. Ook waagt hij zich aan een eerste voorzichtige voorspelling voor het vers aangebroken jaar.Scherp en vilein, dansend op het randje en met hoge lachzekerheid.

De nar staat op een kruispunt van wat was en wat wordt. Hij zoekt naar zijn nieuwe rol. Waar de nar in vroegere tijden het gezag op de hak nam, is het gezag daar heden ten dage zelf heel goed toe in staat. Waarom dan nog de nar? Laat dat maar aan Clement over. Hij gaat in deze nieuwe voorstelling in zijn reeks oudejaarsconferences op zoek naar ‘de nieuwe nar’. En niemand zal ontkomen aan zijn cynische blik en in ironie gedrenkte woorden.

De vraag is echter; hoe veilig is de Nar voor zichzelf?

Patrick Deters – Luid Kaag & Braassem – oudejaarsconference 2019

Voor het zesde opeenvolgende jaar kijkt Patrick Deters terug op het lokale nieuws rond gemeente en politie van Luid Kaag & Braasem.
website

Iedere week lijkt er wel iemand te winnen of met fantastische initiatieven bezig te zijn. Of het nu geld op halen is, een mooie plak binnen winnen of jezelf in de jaarboeken van de vereniging onvergetelijk te maken. We zijn goed bezig als gemeente. Tenminste, dan bedoel ik dus de gemeente als alle inwoners tezamen, want de bestuurlijke gemeente zelf is tot nu toe redelijk stil. Iedereen klaagt dat gemeenteraadsvergaderingen nog stiller zijn, het lijkt wel of alles al besloten is! Of dat nu de voorrangssituatie op de Braassemerdreef is, de 400 Poolse landarbeiders in Woubrugge zijn of de tulp steiger in de Braassem. Het zijn óf proefballonnetjes óf reeds genomen besluiten die de burger overvallen.

Dus waar moet Luid Kaag & Braassem het dan nog over hebben? Over roddels, achterklap en complottheorieën, want als er geen nieuws is dan gaan we graven. En dat is nooit goed natuurlijk. En met een netwerk van ruim 26 duizend inwoners zijn er best wel wat roddels te vertellen. Dus geen zorgen, ik heb een verhaal, al weet ik nog niet wat het gaat zijn!

Wanda Dijkstra – Omdat het kan

Na haar eerste solovoorstelling ‘Het moet wel leuk blijven’ in 2018, over misverstanden over depressies, maakt Wanda Dijkstra ditmaal haar eerste oudejaarsconference in de Hasselbak in Eemnes.
website

Wat een jaar was 2019! Wanda staat te tollen op haar benen en doet haar uiterste best te begrijpen wat er allemaal gebeurt, zowel in de wereld als in haar eigen kleine leven. Na wat Groot Onderhoud is ze echter helemaal klaar voor 2020! En jij?

Rob Favier – Rob knoopt de eindjes aan elkaar

Favier is terug met alweer zijn zesde oudejaarsconference.
website

Rob neemt je op sleeptouw zonder je aan het lijntje te houden en wordt daarin bijgestaan door Jan Willem van Delft/Bas Gankema op piano, Mark Dekkers op (contra)- bas, Paul van der Feen/Thieme Schipper op saxofoon/klarinet en Steven Favier op drums.

Bader El Khalfi – WAT WAT WAT!

Als Almeerse comedian en sinds kort zelf slechthorende, wil Bader El Khalfi niet-horenden uitnodigen om naar zijn oudejaarsconference te komen. In zijn show ‘WAT WAT WAT!’ bevraagt hij zichzelf op 28 december in KAF in Almere – mét gebarentolk – op zijn culturele achtergrond, zijn seksuele geaardheid en slechthorendheid.
website

Als oudste zoon van gescheiden ouders werd Bader El Khalfi op zes-jarige leeftijd de man in huis. “Daarna raakte ik de weg kwijt.” Zijn oudejaarsconference is een zoektocht naar wie en wat hij is. Bovendien kwam hij een jaar geleden erachter dat hij slechthorend is. Omdat hij ook niet-horenden van zijn show wil laten genieten, heeft El Khalfi gebarentolk Cora Mulder naast hem op het podium staan. ‘Ik wil dat iedereen inclusief is’, zegt hij met een knipoog. ‘En ik wil elke dag een beetje beter mens worden. (..) Mijn slechthorendheid heeft me niet weerhouden om het podium te beklimmen. Integendeel, het is mijn drive. Het heeft me aangemoedigd om de eerste slechthorende te zijn met een Oudejaarsconference.’

Maarten Mantel – Pompen of verder verzuipen (Oudejaarsconference 2019)

Castricummer Maarten Mantel is student aan de Paul van Vliet Academie voor kleinkunst, cabaret en entertainment in Den Haag. Op dit moment is hij bezig in zijn afstudeerjaar.

Op 27 december komt hij in De Bakkerij voor de derde keer terug met zijn Oudejaarsconference. Inmiddels een traditie dus! Met “Dan Maar Koffie” (2017) en “Tegen Beter Weten In” (2018) gaf hij uitverkochte jaaroverzichten.
website

2019. We hebben het verprutst. En hoe! Van alle kanten worden we bekogeld met één boodschap: We gaan er allemaal aan! Heel vervelend allemaal. Terrible shame. Niets meer aan te doen. Gelukkig is daar Maarten die ons een laatste reddingsboei toewerpt: we kunnen in ieder geval nog proberen om er om te lachen.

Frans Miggelbrink – Achterhoekse Oudejaarsconference 5

Van 27 tot en met 30 december in Schouwburg Amphion te Doetinchem.
website

Traditiegetrouw wordt het Achterhoekse jaar afgesloten met de Achterhoekse Oudejaarsconference. In dit eerste jubileumjaar alweer, want dit instituut beleeft alweer de vijfde editie. Traditiegetrouw een betje nöhlen, betje schuppen tegen iedereen die ons voor de futen het gelopen.

Maar vooral: Achterhoeks schik maken over onze avonturen in 2019!

Neije Krant Oudejaarsconference

Jan Volleberg en Tom Raaijmakers verzorgen De Neije Krant Oudejaarsconference 2019 op 28 en 29 december in Theater Myllesweerd. Alletwee de avonden is er een muzikale after party met one-man-band René Goossens.
website

In De Neije Krant van 13 december vertellen Jan en Tom over hun 2e oudejaarsconference. Wat is er anders dan in de eerste show, wat is er beter en vooral, waarom mag niemand deze show missen.

Plat Vot – Oudejaarsconference 2019

Na het daverende succes van afgelopen jaar wordt ook dit jaar weer de oudejaarsconference gehouden bij Café-Bierlokaal Morshuis. Op zaterdag 21 en zondag 22 december zullen de heren van Plat Vot er weer een geweldige avond van maken.
website

Peul Jan – Niets is wat het lijkt – Oudejaarsconference

Op 27 december speelt Peul Jan (Paul Dolhain en Jan Widdershoven) de dertiende Heerlense oudejaarsconference, in Theater Heerlen.
website

In deze dertiende oudejaars vormt verwarring een rode draad. Zie het als een reactie op Facebook kort na een ongeluk waar niemand de feiten nog van weet. Aan de hand van deze nietszeggende houvast nemen Paul Dolhain en Jan Widdershoven u mee door 2019.

Sjors en Ruud – We zijn er bijna (Harderwijkse oudejaarsconference 2019)

Na het succes in 2018 organiseert Theater Harderwijk samen met Harderwijkse Zaken opnieuw een lokale oudejaarsconference. Theaterduo Sjors & Ruud nemen het stokje over van Tim Smit en spelen de Harderwijkse Oudejaarsconference 2019: We zijn er bijna.
website

Op vrijdag 13 december vindt de ‘Harderwijkse Oudejaarsconference 2019’ plaats. Een avondvullend programma door, voor en over Harderwijk. Sjors en Ruud blikken terug op het jaar, van Brexit tot Hexit, van de Tweede Kamer tot de Harderwijkse raadzaal. Van groot nieuws tot klein nieuws en hoogte- en dieptepunten uit wereld, Nederland én uit Harderwijk.

Marco Swiggers – Poeiersuiker 2019

Tonprater Marco Swiggers kreeg bekendheid met zijn bijdrage in cabaretgroep ‘De Noot’. Sinds 2014 werkt hij als solo-cabaretier. Nu maakt hij zijn derde oudejaarsconference ‘Poeiersuiker 2019’.
website

Met Poeiersuiker 2019 blikt de cabaretier en rasmuzikant terug op het voorbije jaar van de gemeente Deurne. Een show vol conferences, acts en gevatte liedjes waarbij hij zichzelf begeleidt op verschillende instrumenten. Hilariteit en muzikaliteit ten top. Een gezellig avondje uit waarbij je gierend het oude jaar afsluit om vervolgens lachend het nieuwe jaar in te stappen. Wie weet met een oliebol. Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 december in het Cultuurcentrum in Deurne.

Twentse Eindejaarsconference 2019

Nathalie Baartman, André Manuel en Thijs Kemperink brengen voor de vierde maal de Twentse Eindejaarsonference naar het Wilminktheater in Enschede. Daarbij krijgen ze ditmaal opnieuw versterking van Helligen Hendrik (Bert Eeftink). Op 28, 29 én 30 december in het Wilmink Theater. Te zien op TV Oost op 31 december om 21.10 uur en op 1 januari om 10.00 en 14.00 en 20.10 uur.
website Wilminktheater

Over de vierde Twentse Eindejaarsconference kunnen we kort zijn: reserveer vandaag! Anders kon het u nog wel eens op de emmer vriezen, want de vorige drie edities waren een ongekend succes en volledig uitverkocht dus wees er snel bij. Ook eind 2019 blikken we weer terug op het afgelopen jaar. Zoals Tukkers dat doen: lekker nuchter en zonder flantuten.

Drijfhout – Vlielander oudejaarsconference 2019

Ger Lamerus, Nils Koster en Jan Wim Cupido vormen samen het Vlielandse trio Drijfhout.
website Drijfhout

Na een lang seizoen sluit Drijfhout het jaar af op 30 december in Podium Vlieland. Het was een bewogen jaar voor Drijfhout. Nils Koster en Jan Wim Cupido kijken terug en vooruit. De leukste, mooiste, ontroerendste, melancholischte liedjes komen deze avond nog een keer voorbij. Als altijd afgewisseld met sterke verhalen over Vlieland, en ver daarbuiten, over afgelopen jaar en de toekomst. Nils Koster en Jan Wim Cupido zijn muzikanten in hart en nieren, en vertelkunstenaars bovendien. Wie op Vlieland is geweest moet een avond Drijfhout hebben meegemaakt!

Cees de Vries – Oudejaarsconference Urk 2019

website

Humor, special guests en muzikale omlijsting: dé ingrediënten voor een gezellige avond. Cees de Vries neemt je mee langs alle Urker mijlpalen uit 2019 en blikt op geheel kenmerkende wijze terug op het afgelopen jaar. Tijdens deze avondvullende ‘oud in nait’ show wordt flink uitgepakt met Urker humor en staan de highlights uit het afgelopen jaar op ons dorp centraal.

Weseper Oudejaarsconference – Wesepe telt af

Op zaterdag 28 december wordt de eerste Weseper Oudejaarsconference ‘Wesepe telt af’ gehouden. Revuegezelschap Tempo, dat in 2020 maar liefst 75 jaar bestaat, organiseert de avond. Na de conference is er groot feest met het Handkartrio.
website

Onder het motto ‘alles wat u nog niet wist’ vindt er met een knipoog een terugblik plaats op het afgelopen jaar. Een oudejaarsconference voor en door Wesepenaren.

Oudejaarsconferences – Vlaanderen lokaal

Mohsin Abbas – D’Ostendsche Conference

Te zien in comedyclub Rid’o in Oostende. Abbas brengt zijn eindejaarsconference met alleen maar Oostende in de hoofdrol. Er zijn zoveel onderwerpen die aan bod kunnen komen, dat je er een volledige show kan aan ophangen, aldus Abbas. Kjen Descheemaecker is sidekick.

Geert Beullens – BDW: Anus Vaginalis MMXIX

Te zien in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

Geert Beullens kruipt weer in de rol van BDW, een typetje gebaseerd op Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

Aangezien dit jaar elke monkibus vestialis oftewel elke aangeklede aap een eindejaarsconference houdt, kon ook BDW niet achterblijven. Daarom verblijdt de schijnburgemeester van Antwerpen zijn burgers met een eigen ‘conferentio anus finalibus’. Een dik jaar na de gemeenteraadsverkiezingen maakt BDW de balans op in een hilarische state of the Union; en vertelt hij in odoribus en coloribus hoe het ondertussen met het stad en het Vlaanderland gesteld is : En ook al is het jaar nog lang niet ten einde: één ding staat volgens de schijnburgemeester nu al vast.

Karel Declercq – België Scheef Bekeken

Karel Declercq is Filip 1, Charles Michel, Bart De Pauw, Trump, Zwarte Piet of Elio Di Rupo, maar hij is vooral zichzélf: een veelzijdig cabaretier die de grijze actualiteit verwerkt tot een kleurrijke komedie.
website

Yannick Noben – Nieuwjaarsconference

In 2018 was comedian Yannick Noben winnaar van de Radio 2 Humorklas. Op 10 en 11 januari 2020 speelt hij zijn nieuwjaarsconference in GC De Plak in Diepenbeek.
website

Yannick Noben, … een naam die in Diepenbeek ondertussen haast bij iedereen een belletje doet rinkelen! In een zeer korte tijd zette hij reeds zeer mooie en grote stappen in de Vlaamse comedywereld. Zijn nieuwjaarsconference wordt op het lijf geschreven van Diepenbeek en haar, toch wel, bijzondere inwoners.

Nigel Williams – Tijdens de rust 4
Te zien in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.

In juni 2017 kondigde Nigel Williams aan dat hij zou stoppen met de (grotere) zaalshows. Stand-up blijft zijn passie. Nigel trekt nu naar cafés, verenigingen en kleine theaters in binnen- en buitenland. Maar desondanks brengt hij wel twee keer per jaar Tijdens de rust, een soort “halfjaarsconference” waarin hij stilstaat bij de eerste zes en de laatste zes maanden.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.