www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cast musical ‘Urbanus, toneel met liekes’ bekend

We berichtten al eerder over de Urbanus-musical, ‘Urbanus, toneel met liekes’, waarbij het oeuvre van Urbanus bewerkt werd tot een musical.

Begin deze maand werd bekend gemaakt dat acteur Jonas van Thielen (‘In Vlaamse Velden’, ‘Met Man En Macht’) de rol van Urbanus gaat vertolken.

De overige rollen worden gespeeld door Veerle Malschaert (Eufrazie), Bart Vanneste, beter bekend als Freddy De Vadder (Cesar), Gunter Lamoot (Stofjas & Belastingscontroleur), musicalactrice Ann Van den Broeck (Pola) en acteur Koen Van Impe (Madam Met Een Bondjas). Het ensemble bestaat uit Shana Pieters, Helle Vanderheyden, Floris Devooght, Charlotte Campion, Jolijn Antonissen en Florian Avoux.

“De humor van Urbanus is taboeloos. De hoofdrolspelers zijn allesbehalve rolmodellen. Urbanus wordt opgevoerd als een 12-jarige jongen met een baard die jaar na jaar blijft zitten op school. Zijn vader Cesar is een werkloze, luie boer die vooral oog heeft voor zijn pijp. Urbanus’ moeder heeft dan weer een adoratie voor Mariabeeldjes en houdt zich vooral bezig met het afstoffen ervan. Verder spelen huisdieren Amedee de Vlieg en Nabuko Donosor de tweedelige hond belangrijke rollen in het bizarre universum van Urbanus.

Urbanus is in al die jaren immateriaal erfgoed geworden. Hij staat voor pure verbeelding en absurd absurdisme en dat prikkelt ons theatermakerhart. Het is onze uitdaging om dit universum te vertalen naar de scène en -een nieuwe generatie- Vlamingen verliefd te laten worden op het krankzinnige universum van Urbanus.”

‘Urbanus, toneel met liekes’ gaat op 18 oktober 2020 in première in Antwerpen en is daarna ook nog te zien in Gent en Hasselt.

Tickets kunnen al besteld worden via onderstaande link. Wie bestelt voor 26 april krijgt 15% lanceringskorting. T.e.m. 20 december krijg je een gratis rang-upgrade.
www.deepbridge.be

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...