www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Paulien Cornelisse, Wouter Deprez

Diverse auteurs – Weg met het woord

Een bundel over de veelheid aan woorden en de overtolligheid van sommige. Het boek suggereert welke woorden we vanaf dit jaar beter niet meer gebruiken. Met o.a. bijdragen van cabaretiers Paulien Cornelisse en Wouter Deprez.

“Het is inmiddels 183 jaar geleden dat de voor- vechter van onze taal Prudens Van Duyse het genootschap ‘De Tael is gansch het Volk’ oprichtte. Taal is ontzettend belangrijk. En woorden ook. Maar er zijn er zo godsgruwelijk veel. Ook dit jaar zijn weer heel veel woorden gebruikt waarzonder we ook wel kunnen. Dit boek heeft als doel om de taalgebruikers met zachte hand te laten weten welke woorden we echt niet langer nodig hebben, welke woorden we vanaf 2020 kunnen laten vallen. Een pleidooi voor minder woorden dus. Een gids, een woordenbijbeltje. Een dieetboek voor woorden. In tijden waarin we heel goed weten dat wat we eten ontzettend belangrijk is, kan een pleidooi voor goede mentale voeding niet ontbreken. Aan deze lacune komt dit boek tegemoet. Minder is meer, ook voor woorden. Er werd te rade gegaan bij wegbereiders van het woord om voorstellen te doen welke woorden we écht niet langer nodig hebben.”

Met bijdragen van Paulien Cornelisse, Wouter Deprez, Marc Reynebeau, Christophe Vekeman, Heleen Debruyne, Serge Simonart, Uus Knops, Jan Vanriet, Marnix Peeters, Christophe Deborsu, Fleur van Groningen, Max Temmerman en anderen.

Uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.