nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Monty Python-lid Terry Jones overleden

Terry Jones, lid van het fameuze komediegroep Monty Python, is op 77-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van dementie.

Terence Graham Parry (Terry) Jones studeert Engels aan Oxford waar hij zijn toekomstige Python-collega Michael Palin ontmoet en speelt met hem in de Oxford Revue. Na hun studie werken ze mee aan komische tv-programma’s als ‘Twice a Fortnight’, ‘The Complete and Utter History of Britain’ en ‘Do Not Adjust Your Set’. Bij dat laatste programma ontmoeten ze weer een Python-lid, Eric Idle. Met John Cleese, Graham Chapman en de Amerikaan Terry Gilliam maken ze tussen 1969 en 1974 het legendarische ‘Monty Pyhton’s Flying Circus’.

Monty Python krijgt vervolgens een tweede leven op het witte met films als Monty Python and the Holy Grail’, ‘Monty Python’s Life of Brian’ en ‘Monty Python’s the Meaning of Life’, die hij deels met Terry Gilliam regisseert. In 2014 volgt er nog een reeks uitverkochte live shows in de O2 arena in Londen.

Jones’ passie voor geschiedenis leeft hij uit in boeken en documentaires. Daarnaast is hij actief als dichter.

In 2015 wordt primaire progressieve afasie bij hem vastgesteld, een hersenziekte die de spraak aantast. Als gevolg daarvan trekt hij zich terug uit de publiciteit. In 2016 neemt hij nog wel een BAFTA Award in ontvangst voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de film- en televisiewereld.

Categorie: International | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.