nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Freek de Jonge zet ‘De Oh-getuige’ en ‘Dankzij de dijken’ op Youtube

Freek de Jonge heeft opnieuw volledige shows beschikbaar gemaakt via zijn Youtube-kanaal. Zo kan je nu kijken naar ‘De Oh-Getuige’ uit XX en ‘Dankzij de dijken’ (met NITS) uit 1995.

“Het thema van de zestigste Boekenweek, in 1995, is De vijftigste mei. In veel boeken die ter gelegenheid van die Boekenweek verschijnen, zoals het door Leon de Winter geschreven geschenk Serenade, staat de oorlog centraal. Het inspireerde Freek de Jonge tot een voorstelling rond de vraag: wat leren we van ernstige rampen? Daarmee opent hij op dinsdag 14 maart in Theater CarrĂ© het jaarlijkse Boekenbal.”
De Oh-getuige

“Freek de Jonge wilde het voor hem zo succesvolle theaterjaar 1994 ludiek afsluiten. Dus vroeg hij popgroep The Nits, die hij zeer bewondert, mee te werken aan zijn laatste vier optredens dat jaar. Zoals altijd bij Freek de Jonge, groeide dit ’tussendoortje’ uit tot een bijzondere theatervoorstelling. Door het enorme succes en de grote publieke belangstelling werd FRITS (= FReek + nITS) begin maart nog een week opgevoerd in Theater CarrĂ©.” (Trouw)
Dankzij de dijken

Eerder plaatste hij ‘De openbaring’ uit 1982, ‘Spring’ uit 2013, ‘De komiek’ uit 1980, ‘Stroman en Trawanten’ (na de pauze, 1984), Circus Kribbe (2012), ‘Lone wolf’ (2011) en ‘De Mars’ (1983) online. Plus nog veel meer.
Youtube-kanaal Freek de Jonge

Categorie: Elders op het web | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.