nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vrouwen zijn niet grappig: een avond ventileren in De Balie

De Balie in Amsterdam organiseert op 25 maart een thema-avond over dat vooroordeel dat maar niet dood wil: Vrouwen zijn niet grappig. Vrouwelijke comedians worden daar volgens Anouk Kragtwijk en Soundos El Ahmadi nog vaak mee geconfronteerd.

“Normaal vind ik vrouwen niet grappig, maar jou wel” of “voor een vrouw ben je best wel grappig” zijn geen ongewone opmerkingen na een optreden. Hoe is het om een vrouw in de mannelijke comedywereld te zijn? En waar komt het beeld vandaan dat vrouwen geen humor hebben?

Anouk Kragtwijk, cabaretier en journalist en standup comedian Soundos El Ahmadi zetten uiteen welke vooroordelen er volgens hun heersen over vrouwen in de comedywereld en delen hun ervaringen. Hoogleraar cultuursociologie Giselinde Kuipers gaat dieper in op hoe vrouwen met humor omgaan en waar de vooroordelen vandaan komen en directeur van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) Daniël van Veen vertelt over de verantwoordelijkheid van programmeurs en festivals.

Martine Bakker, auteur voor De Speld én De Pin, opent het programma. Cabaretiers Maria Kraaijkamp en Lotte Velvet, halve finalisten van het AKF, pakken deze avond ook het podium. Meer info & tickets:
debalie.nl

Naschrift in verband met de coronacrisis gaat deze bijeenkomst niet door.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.