nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tim Brooke-Taylor overleden

De Britse comedian Tim Brooke-Taylor is vandaag overleden door het coronavirus. Hij is 79 jaar geworden.

Tijdens zijn studie aan Cambridge University speelt hij in de Cambridge University Footlights Club met andere toekomstige comedians als John Cleese, Graham Chapman, Bill Oddie, Graeme Garden en Jonathan Lynn.

Met Cleese, Garden en Oddie werkt hij mee aan de radiokomedie I’m Sorry I’ll Read That Again voor de BBC (1964-1973). Met Cleese, Chapman en Marty Feldman werkt hij mee aan het tv-programma ‘At Last the 1948 Show’ waarvoor ze de bekende Four Yorkshiremen-sketch schrijven en brengen.

Het meeste succes voor Tim Brooke-Taylor komt met de sketchshow The Goodies, met zijn Cambridge-maatjes Bill Oddie en Graeme Garden, die liep van 1970 tot 1982. In de jaren daarna is hij nog in meerdere sitcoms te zien, maar speelt ook meer serieuzere gastrollen in dramaseries.

Sinds de start in 1972 is hij te horen in de panelquiz ‘I’m Sorry I haven’t a Clue’ op BBC Radio 4. De laatste aflevering van het meest recente seizoen is op 16 december 2019 uitgezonden.

foto: Wikipedia/Ed g2s

Categorie: International | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.