nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters in tijden van corona

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: opnieuw de impact van de coronacrisis op de culturele sector. Voor sommige theaters komt geld los om de klap op te vangen. Andere theaters vissen achter het net. Een theater zag zich genoodzaakt de meerderheid van het personeel te ontslaan. Voor het rondreizende theaterfestival De Parade dreigt een faillissement.

Ook de Vlaamse comedyscene heeft het moeilijk. Pieter De Wulf van Comedyshows in De Krant van West-Vlaanderen: “We zijn gesloten, omdat het gewoon niet anders kan”
30 juli 2020

De gemeente Maastricht verstrekt noodsteun aan Theater aan het Vrijthof, meldt De Limburger.
30 juli 2020

Theater De Lieve Vrouw en theater Flint krijgen financiële steun van het Rijk. De Amersfoortse culturele instellingen ontvangen geld uit een steunregeling van het ministerie van OCW. De gemeente en provincie verdubbelen dat, meldt De Stad Amersfoort.nl.
30 juli 2020

Het Parool interviewt Nicole van Vessum, directeur van De Parade: “Straks is er geen Parade meer, het lijkt alsof niemand zich dat realiseert”
25 juli 2020
Theaterfestival De Parade dichtbij faillissement.
29 juli 2020

Geen steun voor Theater De Leest in Waalwijk uit coronafonds cultuursector, meldt het Brabants Dagblad. De Leest voldoet, volgens directeur Sander Knopper, niet aan de gestelde voorwaarden. Het programmeert te weinig gesubsidieerd theater.
29 juli 2020

Er is onvrede over de corona-aanpak van de provincie Antwerpen, meldt De Tijd. Onder meer veel theater-activiteiten zijn afgelast.
28 juli 2020

Met V-tickets gaan theaters vanaf het nieuwe seizoen digitale stoelen toevoegen aan de zaal. Begin september is het de bedoeling dat het systeem is uitgerold bij De Hofnar in Valkenswaard, De Schalm in Veldhoven, Parktheater Eindhoven, Speelhuis en Cacaofabriek in Helmond en De Kattendans in Bergeijk. Zes theaters in de Brainportregio die onlangs zijn gaan samenwerken, meldt het Eindhovens Dagblad.
24 juli 2020

Theater de Speeldoos Vught heeft volop ambities maar geen centen; bestuur mikt op verkiezingen, meldt het Brabants Dagblad.
24 juli 2020

Theater De Kik in Elst krijgt een eenmalige subsidie van 10.000 euro. Eerder besloot de gemeente al de jaarlijkse subsidie te verhogen.
24 juli 2020

De Schouwburg Lochem en de Hanzehof/Buitensociëteit in Zutphen werken voortaan nauw samen. Directeur Mirjam Radstake gaat ook de programmering voor Zutphen doen.
23 juli 2020

Burgemeester en wethouders hebben besloten om Theater aan de Schie extra financiële steun te verlenen, meldt Schgiedeam 24.
23 juli 2020

Op DiemerNieuws.nl een gesprek met Danny van Zuijlen, sinds 1 juni artistiek directeur van Theater De Omval in Diemen: “Ik wil de inwoners van Diemen meer bij het theater betrekken”
23 juli 2020

Oud-directeur Rudolf Switser van het Openluchttheater Elsrijk in Amslveen is niet blij met de uitspraken van het bestuur, meldt Amstelveenblog.nl.
22 juli 2020
Naast Switser vertrokken ook leden uit het programmateam.
16 juli 2020

De verkoop van kunst om Theater Posa in Lelystad financieel te helpen heeft bijna 5.000 euro opgeleverd.
22 juli 2020

Theater De Nieuwe Kolk in Assen krijgt 274.000 euro om de gevolgen van het coronavirus op te vangen. Het bedrag komt uit een noodfonds van het Rijk, meldt Entertainment Business. De helft van het bedrag zal worden meebetaald door de gemeente Assen.
22 juli 2020

Hilda Vliegenthart, directeur Nieuwe Nobelaer in BN De Stem: “Ik heb wakker gelegen van geld én de veiligheid”.
13 juli 2020

Charles Droste, directeur van Amphion in Doetinchem, bij Omroep Gelderland: “Iedere avond kost ons zwaar geld”
10 juli 2020

Financieel Dagblad: “Weinig inkomsten voor vindingrijke theaterwereld”
9 juli 2020

Alphens.nl: “Groot bedrag uit Steunfonds naar Theater Castellum”
7 juli 2020

De Volkskrant interviewt drie theaterdirecteuren, van Chassé Theater Breda, Wilmink Theater en Muziekcentrum Enschede en Parkstad Theaters Limburg: “Niets zomerreces: deze theaters gooien de deuren wagenwijd open”
5 juli 2020

RegioTV Tiel: Het Schaffelaartheater in Barneveld zag zich genoodzaakt om een meerderheid van de oproepkrachten en het vaste personeel te ontslaan.
3 juli 2020

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.