www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Uitmarkt 2020: Wende’s Kaleidoscoop

Met o.a. Douwe Bob, Nederlands Dans Theater, Eefje de Visser, Claron McFadden en Torre Florim
Uitzending: Zaterdag 29 augustus om 20:10 uur op NPO 2

Uitmarkt 2020: Wende’s Kaleidoscoop is het alternatief voor de jaarlijkse opening van het culturele seizoen, door de NTR, Wende en de Uitmarkt. De NTR zendt de special uit op zondag 29 augustus op NPO 2, om 20.10 uur.

Wende’s Kaleidoscoop is een 75 minuten lange ontdekkingsreis langs parels van muziek, theater en dans, samengesteld door Wende Snijders. Vanuit Koninklijk Theater Carré brengt brengt ze kunstenaars uit alle werelden en genres bij elkaar en laat ze elkaar uitdagen, inspireren en op elkaar reageren. Met koorzang, moderne dans, hiphop, soul en elektronica elkaar ontmoeten. Onder meer Douwe Bob, Eefje de Visser, Nederlands Dans Theater, Claron McFadden, Cello Octet Amsterdam, Naaz, Torre Florim (De Staat) en velen anderen zullen hun opwachting maken. Meer artiesten worden nog bekend gemaakt. De theaterregie is in handen van Wende en Michiel van Erp.

Toen Wende in 2018 huiskunstenaar werd van Koninklijk Theater Carré, ontwikkelde ze het idee voor een eigenzinnig minifestival in de piste. Dit jaar dreigde de derde editie van de voorstelling niet door te gaan door de coronamaatregelen. Tot de samenwerking met de NTR en de Uitmarkt tot stand kwam en een speciaal editie van Wende’s Kaleidoscoop dit jaar voor tv gemaakt wordt.

De Uitmarkt markeert al 43 jaar de nationale opening van het culturele seizoen. Sinds 2006 werken de NTR (voorheen NPS) en de Uitmarkt samen om de opening voor een groot publiek toegankelijk te maken. De Uitmarkt zal dit jaar doorgaan in aangepaste vorm: digitaal én in de zaal. Op 28/29/30 augustus is er een breed aanbod aan voorstellingen gratis te bekijken; sommige voorstellingen volg je als livestreams, andere optredens staan het hele weekend online en een aantal is in de zaal bij te wonen voor beperkt publiek. Voor meer info:
uitmarkt.nl

foto: Robin de Puy

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.