www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theaters in Nederland mogen weer open vanaf donderdag

Zoals eerder aangekondigd mogen donderdag theaters weer open. Dat werd vananavond verteld bij de persconferentie rond de coronacrisis.

Het maximum van 30 bezoekers blijft ook vooralsnog wel in stand. Door deze beperking kozen diverse theaters er al voor om tot einde dit jaar de deuren gesloten te houden.

Eerder verschenen via RTL Nieuws en de Telegraaf al berichten dat er binnen het kabinet discussies waren over de aanvullende maatregelen. Musea en theaters moesten twee weken geleden geheel dicht, terwijl er nauwelijks besmettingsbeperkingen van werden verwacht. Dit zou echter moeten gebeuren om ‘een signaal richting de zorg’ af te geven.

En stomtoevallig ging Rutte een dag later op de foto in een theater. Nergens blijkt van dit kabinet tot nu toe enig respect voor cultuur. Lang uitblijvende steun, steevast over theaters spreken als zaaltjes en inzet als politiek wisselgeld om ‘de zorg’ toch iets te geven, terwijl de sector vrijwel niets bijdroeg aan de besmettingen.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.