nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Flip Noorman in Amor Fati

Flip Noorman, Arlon Luijten en Werkplaats Walhalla maakten AMOR FATI, een digitale muziektheatervoorstelling die zich begeeft op het snijvlak van een online game, een spectaculaire theaterregistratie en uitdagende, fysieke en mentale opdrachten.

Een week voor de repetities leek het project niet door te kunnen gaan vanwege de tweede lockdown. En dus moesten de makers op zoek naar nieuwe vormen van theater maken, onder het mom van ‘Dat wat je niet kunt veranderen moet je accepteren, maar dat wat je niet kunt accepteren moet je veranderen’. Als gevolg hiervan kan je de voorstelling nu vanuit je eigen huis on demand bekijken.

Geïnspireerd op Nietzsche’s beroemde uitspraak, ‘Omarm je lot en heb het lief’ wilden ze een muziektheatervoorstelling maken die je aan het denken zet, maar bovendien dient als troostmis. In samenwerking met studenten van de HKU Games en Interactie is er een digitale omgeving gecreëerd waar het publiek van AMOR FATI spelenderwijs gestimuleerd wordt de voorstelling zelf door te lopen en het moraal te ontdekken. Scènes uit de voorstelling zijn digitaal nagebouwd en worden ondersteund door verschillende games.

De voorstelling wordt gespeeld door Flip Noorman, Harriët Stroet, Sky Feliz Lemmer, Alexander Brouwer. Muziek is gecomponeerd en geschreven door Flip Noorman en wordt uitgevoerd door de Noormannen. Bij het schrijven van de voorstelling is Noorman gecoached door Maria Goos. De regis is in handen van Arlon Luijten.

Voor meer info en kaarten:
www.werkplaatswalhalla.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.