nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving voor Willem Wilminkprijs is gestart

De inschrijvingstermijn voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend. Voorwaarde is dat het Nederlandse kinderliedje niet ouder dan twee jaar mag zijn. De organisatie vraagt met deze prijs aandacht voor het Nederlandse kinderlied, met name de plaats die het kinderlied inneemt in het jeugdtheater. Ze willen ook eer bewijzen aan dichter en tekstschrijver Willem Wilmink, die aan de basis heeft gestaan van een groot aantal bekende Nederlandse kinderliedjes.

De uitreiking van de Willem Wilminkprijs is op 18 april in theater ‘Kleine Willem’ in Enschede.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, gemaakt kunstenaar Helga Kock am Brink, plus een geldbedrag van 5000 euro. 3000 euro is voor de tekstschrijver. Componist en de uitvoerende artiest krijgen elk 1000 euro.

Eerdere winnaars waren o.a. Ted van Lieshout (2010) met ‘Onberispelijk’, Koos Meinderts (2012) met ‘Maite Maria’, Floortje Schoevaart (2014) met ‘Op de markt’, Jan Beuving met ‘Optellen van Breuken’ (2016), Katinka Polderman met ‘Kilo, pond en ons’ (2018) en Jeroen Schipper met ‘Kijk eens wat ik kan’ (2019).

Deelnemers kunnen tot en met 21 februari 2021 hun inzendingen sturen naar onderstaande link. Een vakjury beoordeelt de inzendingen.
www.wilminktheater.nl

Meer info:
www.wilminktheater.nl

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...