www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Johan Goossens

Vanavond kan je op NPO2 Extra kijken naar de tv-registratie van de theatervoorstelling ‘Leer mij de mensen kennen’ van Johan Goossens.

“Wat moet je als cabaretier als je speellijst wel erg kort is? Johan Goossens nam er een baantje bij. Dus stond de blanke homo opeens als onbevoegd en onervaren docent Nederlands voor dertig Marokkaanse leerlingen op het Middelbaar Beroepsonderwijs, niveau 2. Wel even slikken voor iemand die zelf gymnasium en de universiteit heeft doorlopen. ‘Voor mij zijn HBO’ers al mensen met een vlekje.’ Je hoeft zelf niet in het onderwijs te zitten om de problemen te zien aankomen met leerlingen die al een strafblad hebben, de taal nauwelijks spreken, geen boeken en schrijfgerei meenemen en liegen dat het gedrukt staat. Het happy end aan deze strijd met de ‘cognitief uitgedaagde’ leerlingen ligt er misschien wel iets te dik bovenop, maar Goossens maakt er zeker geen slijmerig feel good sprookje van. Het is hard cynisch met een liefdevolle ondertoon. Naast dit geestig-schurende verhaal blijft er voldoende ruimte over voor misschien wel zijn grootste talent: het zingen van prachtige, verhalende kleinkunstliedjes die vaak net een andere kant opgaan dan je verwacht. Met name het lied over zijn vader is schitterend: hartzeer verpakt in glimmend glazuur.”

‘Leer mij de mensen kennen’ wordt uitgezonden op NPO2 Extra om 21.30 uur.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...