nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jiskefet Encyclopedie

Eind oktober verschijnt de Jiskefet Encyclopedie van Rutger Vahl en Richard Groothuizen.

“Debiteuren Crediteuren, Lullo’s, Oboema, Bep van Mokum en nog honderden andere sketches, typetjes en absurde humor. Dat was Jiskefet, het VPRO-programma dat van 1990 tot 2005 televisiegeschiedenis schreef.

Baanbrekend, creatief, vervreemdend en soms ontwrichtend werd Jiskefet aanvankelijk alleen begrepen door de happy few. Maar al snel groeide Jiskefet uit tot een waar kijkcijferkanon. Net zolang tot in elk kantoor tot vervelends toe ‘Goeiesmorgens’ klonk en je als ouder niet vreemd moest opkijken als zoonlief van acht vroeg of je nog geneukt had.

De Jiskefet Encyclopedie is het vuistdikke naslagwerk waarin niet alleen de bekende typetjes en vaak herhaalde sketches staan, maar ook vele toevallige passanten in het Jiskefet-universum en de tientallen uitzendingen die nooit een DVD haalden.

Alfabetisch gerangschikt passeren personages, voorwerpen en Jiskefet-uitdrukkingen de revue. Van Afkarnen tot Zaagmans. Van A tot Z gelezen is dit het hilarische en soms ontroerende verhaal over drie mannen die gewoon het programma wilden maken dat ze zelf leuk vonden.”

De Jiskefet Encyclopedie wordt uitgebracht door Uitgeverij Noblesse.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...