nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tijl Beckand dirigeert Residentie Orkest

Voor het tv-programma ‘Tijl en de Negende van Beethoven’ staat Tijl Beckand voor het Residentie Orkest. Hij neemt de baton op 8 en 9 oktober ter hand om de Negende symfonie van Ludwig van Beethoven te dirigeren.

Op 7 mei 1824 ging in Wenen een kolossaal werk in première: de Negende symfonie van Ludwig van Beethoven. Een werk dat de loop van de muziekgeschiedenis radicaal veranderde, een werk dat iedereen waar ook ter wereld kan meefluiten, een werk dat verbindt, een werk dat blijft intrigeren, inspireren en een onuitputtelijk bron van hoop op verbroedering is. Een kleine tweehonderd jaar later hoorde een veertienjarige Tijl Beckand een stukje in een trailer van een bekende Hollywoodfilm. Vanaf dat moment is de Negende in zijn DNA blijven zitten. 2020 was het Beethovenjaar, het jaar waarin zijn 250ste verjaardag helaas niet groots gevierd kon worden omwille van corona.

Maar in 2021 gaat de droom van Beckand alsnog uitkomen; de Negende dirigeren. Zonder enige muziekopleiding is dat alsof je het kanaal wil overzwemmen zonder armen en benen. En toch gaat hij het proberen met het Residentie Orkest! Een bijna onmogelijke taak, waar jaren van studie aan voorafgaan omdat Beckand geen noot kan lezen.

De concerten gaan door op 8 en 9 oktober in Amare Den Haag. Op 8 oktober worden er opnames gemaakt door AVROTROS.

Meer info en tickets:
www.amare.nl

Deze productie is een initiatief van Night of Comedy en Stichting Buiten. Gewoon Klassiek in samenwerking met AVROTROS, MoonDocs en LUSTR.

Categorie: Extra voorstelling | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...