nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Diederik Ebbinge, Brigitte Kaandorp, Jenny Arean, Jiskefet, Maike Meijer

Diederik Ebbinge schrijft en regisseert een musical over ras-Jordanese Greet en operakoor De Belcanto’s. Het in de Tweede Wereldoorlog door Greets overleden echtgenoot Jopie opgerichte operakoor valt langzaam uit elkaar, omdat de koorleden stuk voor stuk, om uiteenlopende redenen, vertrekken naar Almere, Lelystad en Purmerend. De oorspronkelijke Jordaan verandert in ras tempo, maar de levensliederen, allemaal geworteld in de Italiaanse opera, blijven springlevend. Het is een verhaal met een snik, maar vooral ook met de zo bekende Amsterdamse humor. Er wordt gezocht naar kandidaten voor de verschillende rollen en ensemble.
meer info

Brigitte Kaandorp en Jenny Arean gaan dit seizoen op tournee met de voorstelling ‘Gedeelde Smart’. Ze spelen een uitgebreide lijst van voorstellingen in Nederland, maar ze voegen nu ook Gent en Antwerpen toe aan hun route. Op 18 mei 2022 staan ze in Capitole Gent en op 19 mei 2022 is Stadsschouwburg Antwerpen aan de beurt.
speellijst Gedeelde smart

De officiële site van Jiskefet is uitgebreid met volledige afleveringen van seizoenen 7 en 8. Waar in de Peters (kinderpindakaas) en de 3 dames geïntroduceerd werden, maar ook met De Heeren van de Bruyne Ster, Wolfgang & Günther, de Lullo’s, Tony van Heemschut, Oboema, Tampert en de start van de Skybox.
jiskefet.nl

Maike Meijer (Toren C) is genomineerd voor de NS Publieksprijs met haar boek ‘Wen er maar aan’. Andere genomineerden boeken zijn van Lale Gül, Saskia Noort, Michel van Egmond, Antoinnette Scheulderman en Hendrik Groen. De winnaar wordt op 17 november bekend. Stemmen kan via:
nspublieksprijs.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.