nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Michèlle Schimscheimer

Michèlle Schimscheimer – Het gedoe dat liefde heet

Wanneer haar grote liefde definitief de deur uit loopt, blijft Michèlle radeloos achter. Net was ze nog gierend van geluk en nu? In ‘Het gedoe dat liefde heet’ beschrijft Michèlle Schimscheimer hoe ze zich staande probeert te houden in haar zoektocht naar een verwante ziel of dan tenminste een warm lijf om tegenaan te kruipen.

We lezen over de Windmolenman en De bolle filosoof, een platonische driehoeksverhouding en een knappe bakker. Over jeugdliefdes, rommelige exen, Tinderdates en een verwoestende affaire. Met virtuoze pen schetst Michelle de tragiek van het alledaagse, de gevonden liefdes en het gedoe dat ze steeds weer aanrichten. Eerlijk, hilarisch, hartverscheurend en pijnlijk herkenbaar. Een onweerstaanbaar boek voor iedereen die van de liefde houdt

Michèlle Schimscheimer is schrijver en cabaretiere. Ze studeerde Theaterwetenschap en Nederlands aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna volgde ze een opleiding tot cabaretier aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2018 studeerde ze succesvol af met haar programma De Shelly Solo Show. Deze maand staat ze in de halve finale van Cameretten.

Verschijnt in februari 2022 bij Alfabet Uitgevers.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.