nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Zilveren Raampje voor Lebbis en Jansen

Met het Zilveren Raampje zet De Kleine Komedie mensen die betrokken bij exceptionele en opmerkelijke dingen in de schijnwerpers zetten. Om hen publiekelijk lof toe te zwaaien.

Voor het eerst sinds 2006 speelden Lebbis en Dolf Jansen weer samen een mini-Oudejaarsvoorstelling op het podium van De Kleine Komedie, zonder publiek, voor opname in de digitale adventskalender De Boom In! Na afloop eerde Vivienne Ypma, scheidend directeur van De Kleine Komedie, de mannen met het Zilveren Raampje.

“Met hun voorstellingen, zowel vroeger als duo en sinds 15 jaar in hun soloprogramma’s, dragen Lebbis en Jansen in belangrijke mate bij aan het gezicht van De Kleine Komedie en van het geëngageerde cabaret in Nederland. Hoe verschillend ook in uitwerking, de oorsprong van hun beider werk is een grote, oprechte betrokkenheid bij de samenleving en het vermogen, met een grote grapdichtheid, de vinger op de zere plek te leggen. Zij nodigen het publiek uit actief te zijn, een standpunt in te nemen, niet onverschillig te zijn. Een voorstelling van Lebbis en van Dolf Jansen laat zich amper vrijblijvend bekijken. Altijd actueel en scherp. Geen woorden maar daden.”

foto: Joris van Bennekom

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.