nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Protestactie Kapsalon theater 19 januari

Woensdag 19 januari willen theaters en artiesten protesteren tegen de aanhoudende sluiting van theaters door te openen als ‘kap-, pedicure- of massagesalon’. Het idee van Diederik Ebbinge werd vrijdag gelanceerd in Dit is M door Sanne Wallis de Vries en is te volgen via Instagram.
Instagram: Kapsalontheater

Theaters worden opgeroepen om woensdag hun deuren te openen voor publiek zodat zij naar optredens kunnen kijken tijdens een knipbeurt op afspraak. Daarnaast worden artiesten opgeroepen om aan de actie mee te werken. Hiermee willen ze een statement maken naar de politiek. Door het ontbreken van een heldere visie en door het gebrek aan perspectief, staat het water hen aan de lippen.

Zo wordt woensdag De Kleine Komedie bijvoorbeeld omgebouwd tot kapsalon. Gastheer is Diederik Ebbinge. Tijdens de knipbeurten zijn er optredens van verschillende cabaretiers zoals Brigitte Kaandorp, Jochem Myjer, Claudia de Breij, Henry van Loon, Ton Kas, Yentl en De Boer e.a. Zo kunnen zij toch hun vak uitoefenen binnen de toegestane maatregelen en deze belangrijke boodschap uit te dragen. Via sociale media kanalen en websites wordt je geinformeerd om tijdig een plek te reserveren in de salon.

Sanne Wallis de Vries breidt deze actie ondertussen uit naar theaters in het gehele land. Ook Orpheus in Apeldoorn, Parktheater in Eindhoven, Theater Walhalla in Rotterdam en het Rensentheater in Emmen hebben al toegezegd om mee te doen.

Voor bezoek geldt als bij kapsalons: op vertoon van QR-code, op anderhalve meter en met mondkapjes.

beeld: Bart van Dijk

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.