nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Versoepelingen Nederlandse coronamaatregelen – zoals gewoonlijk – gelekt naar de pers

Morgen maakt het kabinet tijdens de coronapersconferentie waarschijnlijk bekend dat de meeste maatregelen per vrijdag 25 februari worden opgeheven. Alleen basismaatregelen zoals geen handen schudden en testen bij klachten blijven gehandhaafd, aldus ‘bronnen in Den Haag’, meldt de NOS.

De op sommige plekken geldende mondkapjesplicht vervalt, net als het thuiswerkadvies. En er hoeft geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. De horeca en de cultuursector moeten nu nog om 22.00 uur sluiten. Dat wordt per eind van deze week 01.00 uur. Vanaf 25 februari zijn de reguliere algemene sluitingstijden weer van kracht.

Ook het coronatoegangsbewijs (verdwijnt voorlopig. Met aantekening dat dit in het buitenland nog wel wordt gevraagd.

De coronapersconferentie wordt morgen op NPO1 uitgezonden om 18.58 uur.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.