nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Erfgoed Wannes Van de Velde organiseert “Wannes De eerste LP concert”

1966: de Vlaamse kleinkunstzanger Wannes van de Velde is negenentwintig en brengt zijn eerste elpee uit. Die heet gewoon Wannes Van de Velde en er staan veertien nummers op uit de rijke Nederlandstalige traditie. Hij past in de opkomende chansonrage van de jaren 1960 en hij past er even goed niet in. Op twee nummers na zijn het allemaal ‘covers’ van traditionele liederen en Wannes zingt ze ook nog eens in zijn moedertaal, het Antwerps van het schipperskwartier.

Nu, zoveel jaren later is Wannes een monument uit de Vlaamse cultuur. De vzw ‘Erfgoed Wannes Van de Velde’ vindt het dan ook belangrijk dat zijn repertoire niet verdwijnt in de plooien van de tijd. Daarom vindt er op 30 april in coStA in Antwerpen het “Wannes De eerste LP concert” plaats, muzikaal vertier met het repertoire van die allereerste plaat. Het wordt alleszins geen reconstructie met een imitatie-Wannes. Wel een eerbetoon aan de man en zijn liederen door vrienden, muzikanten.

Met: Bernard Van Lent (accordeonist van Wannes), Jan De Smet (ex-De Nieuwe Snaar), Marc Hauman, Ann Heynen, Marc Brigou, Gerrit-Jan Gijsel, Gilberte Van den Plas, Jan Theuwissen, Erika d’Huyvetter, Floor Coomans, Nanna Cornelis, Anja Van Reeth en Tiny Bertels.

Er zijn twee voorstellingen – om 17.00 en om 20.00 uur.

Meer info en tickets:
www.costa-antwerpen.be

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...