nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Kiki Schippers

Een overzicht van de premières deze week, met: Kiki Schippers

Kiki Schippers – Meer
Premiere: Diligentia in Den Haag, 28 apr 2022.

Leef! Alsof het je laatste dag is, of als het allerlaatste uur. Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een voorstelling met een overdaad aan scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart. Een piano, een gitaar en een dijk van een stem, wat wil je eigenlijk nog meer?

Met haar scherpe pen bijt Kiki Schippers zich vast in de actualiteit met satire voor radioprogramma’s zoals Spijkers met Koppen. Ze werd bij het grote publiek bekend door haar frisse liedjes naar aanleiding van de persconferentie’s voor televisieprogramma De Vooravond. In vijf jaar tijd werd zij vier keer genomineerd voor het beste theaterlied en won de Annie M.G. Schmidtprijs met Er spoelen mensen aan.

Te zien tot en met 20 mei 2022.
speellijst

foto Annemieke van der Togt_ontwerp Leon Römer

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.