nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Ronald Snijders, Freddy De Vadder, Saman Amini, Alex Roeka, Van der Laan en Woe

Een overzicht van de premières deze week, met: Ronald Snijders, Freddy De Vadder, Saman Amini, Alex Roeka (foto), Van der Laan en Woe.

Ronald Snijders – Een avond met mij
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 4 okt 2022.

Ronald Snijders staat dit seizoen tien jaar in het theater en dat viert hij met zijn vijfde show. In Een avond met mij gaat hij terug naar hoe alles begon: met de mensheid, met de taal, met zijn aankomst bij het theater. Swingende verhandelingen, indrukwekkende versprekingen, kortstondige liedjes, normale humor, nieuwe pincodes en natuurlijk een exclusief interview met de allereerste mens op aarde: welkom in het gekantelde universum van Ronald Snijders.

Te zien tot en met 22 apr 2023.
speellijst

Freddy De Vadder – Mindfulness
Premiere: C.C. De Steiger in Menen, 7 okt 2022.

In zijn show “Mindfullness” vertelt De Vadder over hoe hij corona doorstaan heeft – “een parcours met vallen opstaan” – en het leven als vijftiger. De wereld voelt voor de komiek niet meer vertrouwd aan. Niet alleen lacht hij met enkele ‘MeToo-situaties’, toeschouwers maken ook kennis met de nieuwe vriendin van De Vadder.

Te zien tot en met 11 feb 2023.
speellijst

Saman Amini – Saman Amini’s Integratieplan
Premiere: DeLaMar in Amsterdam, 7 okt 2022.

Na de veelgeprezen voorstellingen A seat at the table, Samenloop van omstandigheden en Nobody home is theatermaker, performer en muzikant Saman Amini terug met zijn eerste cabaretsolo. In Saman Amini’s integratieplan zet hij op hilarische, intieme en met vlagen pijnlijke wijze uiteen hoe we met elkaar omgaan in deze multiculturele samenleving. Gewapend met persoonlijke verhalen, sketches en songs neemt Saman je mee op zijn reis naar het ‘Nederlanderschap’; van zijn kinderjaren in Teheran tot aan het AZC in Brabant en zijn studietijd aan de Toneelacademie Maastricht. Steeds weer zoekt hij naar het antwoord op de terugkerende vraag: waar is thuis en wanneer ben ik eindelijk volledig geïntegreerd?

Te zien tot en met 2 dec 2022.
speellijst

Alex Roeka – Nieuwe dromen
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 7 okt 2022.

En ineens word je door nieuwe dromen
Uit je sluimer opgepord.
Je ziet pas wat er achter glinstert
Als het kasteel is ingestort.

In zijn nieuwe theaterprogramma NIEUWE DROMEN zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de opwindende zoektocht naar hoe het is, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden, het gevoel van belangeloze vrijheid dat ontstaat in de onthechting en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd,

Alex Roeka: ‘Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw.’

Te zien tot en met 1 juni 2023.
speellijst

Van der Laan en Woe – NG
Premiere: Stadsschouwburg in Haarlem, 8 okt 2022.

Van der Laan en Woe zijn terug in de theaters! De afgelopen tijd sleepten Niels en Jeroen ons door de lockdown met hun baanbrekende tv-show Even Tot Hier.

Nu komen zij met hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit. Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan. Ook in de zevende theatershow van Van der Laan en Woe wemelt het van de grappen, de scènes en de muzikale acts.

Te zien tot en met 17 juni 2023.
speellijst

foto: Rogier Veldman

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.