nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers met kerstvoorstellingen

Ook dit jaar zijn er weer verschillende cabaretiers, die met een kerstvoorstelling het theater in trekken. Zwartekat zet ze even op een rijtje.


Stanley en de Menzo’s, oftewel Henry van Loon, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Martijn Hillenius en Steef Hupkes, toveren met “Kerst, kerster, kerstst” het Diligentia Theater in Den Haag om tot een dampende kerstkamer, waar de meerstemmigheid je om de oren slaat en waar de grenzen van de goede smaak worden gezocht en overtreden.
speellijst

Roué Verveer komt met A Very Funny Christmas a-mee-zing edition: “Kerst is de favoriete feestdag van bijna alle Nederlanders, maar al helemaal van Roué Verveer. ‘A Very Funny Christmas’ is een hartverwarmende kerstshow. Ouderwetse gezelligheid verpakt in een heerlijke feel-good show vol met comedy, zang, dans, mooie verhalen en een live band. En natuurlijk ongegeneerd meezingen met jouw favoriete kerstsongs.”
speellijst

Alex Klaasen keert deze december terug met zijn exclusieve kerstshow Snowponies. Deze voorstelling zit vol met de hilarische sketches en muzikale hoogtepunten die je van Alex’ eerdere successhows Showponies 1 en 2 gewend bent, maar dan helemaal in kerstsfeer. Een clubje ‘woke’ kerstelfen, een battle tussen de os en de ezel, de Limburgse Mariah Carey en een echte Duitse kerstmarkt; het komt allemaal voorbij. Alsof dat nog niet genoeg is deelt Alex ook kerstpakketten uit aan het publiek, kookt hij een kerstdiner van acht gangen en presenteert hij zijn gloednieuwe kerst-cd Santa Klaasen; met daarop hits als Oh ragoutbakje, Witte kerst m’n reet en Rendier rendang. Doe jezelf, je familie en je vrienden een plezier en have yourself a ‘merrie’ Christmas bij Snowponies!
speellijst


Sanne Wallis de Vries maakt met Doris Baaten en Gable Roelofsen een kerstvoorstelling voor de Kleine Komedie in Amsterdam: “Hoe laat begint Kerst? Hoe laat is het sowieso? Is het al tijd voor iets radicaal anders? In dat geval: welkom bij de kerstvoorstelling van Sanne Wallis de Vries. Samen met Doris Baaten en Gable Roelofsen opent ze showdeuren. Ontkurkt ze feestflessen. Biedt ze een warm bad vol gospelkoor en gebouwenparfum. Open armen en verkeerde benen. Diana Ross en Charles Dickens. Komen er geesten langs? Waar gaan die dan over praten? Bomen ze van de hak op de tak of snijden ze snoeihard hout? Sanne, Doris en Gable laten het je zien. En horen. Ooit macaberden ze samen in Sweeney Todd, deze minireünie wordt misschien nog wel luguberder. Hoe dan ook: zorg dat je onder hun pannen bent. Wie weet kom je er radicaal anders uit. En zo niet, dan heb je in ieder geval wat beleefd. Zo. Laat Kerst maar beginnen!”
speellijst

Improvisatiegezelschap Op Sterk Water komt met Kerst Op Sterk Water: “Neem twee stevige houten dragers en bevestig hierop een prachtige ranke den. Lampjes erop en versieren naar eigen inzicht. Ziehier: het concept van de nieuwe kerstshow van Op Sterk Water! Dit jaar vieren de improcomedy specialisten, Dave Luza en Daniel Koopmans, de gezelligste tijd van het jaar met een gast: (kerst-)steractrice Elisa Beuger. Bekend van allerlei dingen. Google maar even. Dus die ouderwets kneitergrappige improcomedy, maar dan met een gouden randje. Dat wordt champagne nippen ipv goedkope wijn, oesters slurpen ipv fondue en het Waldorf Astoria hotel ipv de Roompot in Zeeland.”
speellijst

Paul Haenen speelt in december in het vernieuwde Betty Asfalt Complex in Amsterdam ‘Margreet Dolman brengt warmte in de donkerste dagen van het jaar en Dominee Gremdaat wijst de weg naar een evenwichtig 2023’: Dominee Gremdaat kijkt terug en blikt vooruit. Margreet Dolman, met aan haar zijde dokter Valentijn, zingt, danst, lacht en haar gruwelijke kerstverhaal vertelt. Geheel vrijwilig is er zoals altijd ook nog ruimte voor uw eigen verhaal. En natuurlijk tenslotte ook weer een fijne na-zit in onze ouderwets gezellige foyer.
speellijst

In december brengen Remy Evers, Marco Lopes en Thijs van de Meeberg de Kerstspecial Un Dos Stress: “De feestdagen saai, eindeloos of zelfs beangstigend? Ja, dat vonden wij ook. Daarom is er nu ‘De Grote Un, Dos, Stress Kerstspecial’. Het voorkomt geen gourmet bij je schoonfamilie, maar het maakt het wel dragelijk. Want na het zien van dit vervreemde kerstspektakel zullen de feestdagen voelen als een speeltuin en nooit meer hetzelfde zijn.”
speellijst


Erik van Muiswinkel vertolkt de rol van kapitein Ahab vertolken in de kerstpoductie Moby Dick in de Stadsschouwburg Haarlem. Hierin speelt hij samen met zijn dochter Emma en Club Kenau in een geheel eigen interpretatie van de walvisklassieker van Herman Melville.
www.theater-haarlem.nl

Madelijne Kool staat in Theater Peeriscoop in Gorinchem met The Best of Kool & Kerst: een heeeeeeeeeeeerlijke avond, zo eentje waarna je ontspannen de kerst inrolt en zelf tijdens het kerstdiner zeker vijf verhalen/grappen op voorraad hebt om de sfeer tot grote hoogte te brengen (of uit het moeras te trekken). Iets met kerst dus, in de ruimste zin van het woord. En met verrassende hulpstukken, verhalen, mooie liedjes en topadviezen om hard te lachen in rare tijden.
www.peeriscoop.nl

In Theater Bellevue in Amsterdam kan je gaan kijken naar Een Rampzalig Kerstconcert met Boesjans. Op muzikale wijze pakt Boesjans alles uit wat onder de kerstboom is achtergebleven. Met drie muzikanten, onder leiding van Mattijs Verhallen brengt Boesjans deze kerst samen met afwisselend Lebbis, Katinka Polderman en Raoul Heertje weer een frisse kijk op de tergende feestdagen. Of je nou verlangt naar zingende rendieren of juist een gourmet-vleespakket, een rubberen kut tegen de eenzaamheid of een engel in je dakgoot, niemand gaat met lege handen naar huis
www.theaterbellevue.nl

In de De Kleine Willem in Enschede speelt de Twentse Scrooge, gemaakt door theatermaker Bert Eeftink, met in de hoofdrol zijn alter ego Helligen Hendrik. Die speelt in deze productie de hardvochtige boer Hendrik Schrooten uit de buurtschap Stokkum bij Markelo, die alles en iedereen om zich heen schoffeert. Vooral zijn trouwe knecht Gerrit moet het ontgelden.
www.wilminktheater.nl

Marcel Harteveld speelt met Kiki van Deursen en Teun Donders in theater Walhalla in Rotterdam De Wondersokken van de Koningsdochter, een bizarre, magische maar ook een woedende kerstmusical, een feestelijke beleving met veel aanstekelijke liedjes.
www.theaterwalhalla.nl

De Meisjes met de Wijsjes spelen in het Posttheater in Arnhem een Kersteditie van hun voorstelling Moerstaal.
www.posttheater.nl

Harry Slinger als Willy Alberti, Marjolijn Touw als Tante Leen en Rob van de Meeberg als Johnny Jordaan en verwarde man staan in december als de grote drie uit de Jordaan weer samen op de planken in een compleet nieuwe Kerstmusical. Samen met actrice/zangeres Rosa Mee en cabaretier/zanger Evert de Vries brengen zij een muzikale Kerstshow. Aan de piano Bert Stoots en op accordeon René Trok.
www.nederlied.nl

Mylou Frencken, Gerrie Hondius en Ronald Schmitz spelen op 18 december de kerstvoorstelling “Herberg De Liefde” in Theater De Liefde in Haarlem: hoeveel verhalen over eenzaamheid, afzien, ongeluk en een verziekt klimaat kun je hebben in de donkere dagen? Tijd voor tegenwicht. Met glitter, glühwein en een vleugje glamour gaan zangeres Mylou Frencken, zandtekenares Gerrie Hondius en gitarist Ronald Schmitz de barre tijden te lijf.
www.theaterdeliefde.nl

Wim Helsen gaat samen met de acteurs Clara Cleymans en Peter Van den Eede in de kerstvoorstelling Stille Nacht van het podiumkunstenhuis Het Paleis spelen. De voorstelling is voor kinderen vanaf 6 jaar en gaat op 22 december in première in Het Paleis in Antwerpen. Ze is nog te zien tot half januari.
Meer info en tickets:
www.hetpaleis.be

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...