nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Remko Vrijdag en John Buijsman in Harmonie

Remko Vrijdag en John Buijsman spelen samen met Julia van der Vlugt de hoofdrollen in ‘Harmonie’, een muziektheaterstuk dat exclusief in het Wilminktheater in Enschede te zien zal zijn.

De regie en het script is van Jasper Verheugd, met muziek van Jan Tekstra & Fons Merkies.

“Harmonie is een meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Meerdere voorstellingen worden gespeeld in het Wilminktheater waar bezoekers zich onderdompelen in een verhaal over het wel en wee van de harmonie. Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. In al die jaren is het Herbert niet gelukt het niveau omhoog te krijgen. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren. De nieuwe dirigent David is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzo methode. Hier moet je eerst je partij kunnen zingen, voordat je deze op je instrument speelt. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie. De dochter van Herbert speelt klarinet in het orkest en probeert het orkest na haar vaders vertrek bijeen te houden. Dat blijkt een moeilijke opgave. Er valt wel meer niet goed bij de harmonie. Toch; ook hier blijkt dat hoe ingrijpend veranderingen ook kunnen zijn, een groep tot onverwachte maar inspirerende daden kan worden bewogen.- Harmonie is een productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.”

Te zien van 30 juni tot en met 22 juli in het Wilminktheater Enschede. Voor meer info en kaarten:
www.wilminktheater.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.