nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront

Hans Vogel – Wacht maar tot ik dood ben – Annie M.G. Schmidt: haar leven en werk voor theater, radio en tv.
ISBN 905860014-9

Hoewel het boek vandaag pas in de winkels schijnt te liggen kocht de redactie gisteren een exemplaar van de biografie van Annie M.G. Schmidt door Hans Vogel, ‘Wacht maar tot ik dood ben’. Het is een prachtig boek in een afzichtelijk roze kaft. Voor ons was met name het eerste hoofdstuk interessant, dat handelt over haar cabarettijd. Schmidt die zich ontworsteld aan Zeeland, tot bloei komt in de naoorlogse omgeving van de redactie van Het Parool, de teksten voor Cabaret De Inktvis, Wim Sonneveld en Wim Kan. Daarin wordt ook gesproken over de wijze waarop met haar teksten werd omgesprongen.
Het leven en oeuvre van Schmidt is dermate omvangrijk dat vorig jaar reeds een promotieonderzoek over haar (kinderboeken)werk verscheen van de hand van Joke Linders en in 2002 verschijnt er nog een biografie geschreven door Annejet van der Zijl. Van der Zijl zal ondermeer gebruik kunnen maken van de liefdesbrieven van Schmidt die onlangs werden teruggevonden. In 2002 opent het Groninger Museum een grote tentoonstelling over Schmidt.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.