www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media

In de aanloop naar de Nieuwe Bijbelvertaling vraagt Trouw bekende Nederlanders naar hun favoriete bijbelfragment. Gisteren stond aflevering één op de site, met Erik van Muiswinkel.
‘De echte God heeft op mij als kind een geheimzinnige, woeste, wrede indruk gemaakt. Dat Nieuwe Testament, daarin werd je als kind aan de hand van Jezus uitgelegd dat God liefde is, en dat dan samen met de liedjes van Huub Oosterhuis. Maar dat Oude Testament! Duister en geheimzinnig. Het verhaal over Sodom en Gomorra heeft het meeste indruk gemaakt. We proefden als kinderen wel dat er meer aan de hand was, maar wat precies? De vrouw van Lot die in een zoutpilaar veranderde, omdat ze omkeek! Wij kinderen vonden wel dat vrouwen en kinderen altijd gespaard hoorden te blijven, en dat omkijken, dat was toch niet zo erg?’
‘Kostelijk en bizar’
(gratis registratie verplicht)

Categorie: In de media | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.