www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Meisje met de blauwe hoed

NCRV herhaalt de beroemde serie Het meisje met de blauwe hoed vanaf dinsdag 28 december om 16.05 uur op Nederland 1. In 1973 zond de NCRV de muzikale comedy Het meisje met de blauwe hoed uit. Nu, ruim 30 jaar later, is deze beroemde serie nogmaals te zien. Hoofdrollen zijn er voor Jenny Arean, Huib Rooymans en André van Duin.

Het verhaal gaat over het Nederlandse soldatenleven van eind jaren twintig. Als kruidenierszoon Daan Pieters (Huib Rooymans) zich met lichte tegenzin aanmeldt voor het leger, ontmoet hij in de trein een leuk frivool meisje met een opvallende blauwe hoed (Jenny Arean). In de kazerne komt hij op zaal te liggen naast de lollige volksfiguur Toontje Bulthuis (André van Duin), die alle soldatenregels aan zijn laars lapt. Als die twee samen op stap gaan, ontmoeten ze het meisje met de blauwe hoed opnieuw. Ze heet Betsy en Daan valt als een blok voor haar. Betsy blijkt een dure smaak te hebben en het weekgeld van Daan vliegt erdoorheen. Als hij zijn meisje mee naar huis neemt, zijn zijn ouders niet erg gecharmeerd van die stadse meid. Uit protest besluit het paartje zich te verloven.
Deel 1: dinsdag 28 december om 16.05 uur
Deel 2: woensdag 29 december om 16.05 uur
Deel 3: donderdag 30 december om 16.05 uur
Deel 4: op vrijdag 31 december om 16.05 uur
tip: Koen

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.