www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Elders op het web: to de or not to de

Sinds enige tijd is er de site detheaterwijzer.nl. Een product van ‘Sectie 5’ van de VSCD en dat is een overlegorgaan tussen vijf impresariaten. Enige tijd geleden kregen zij het idee om een gezamenlijke site voor alle producties van onderliggende impresariaten samen te brengen en zo het publiek nog beter over hun activiteiten te informeren. Tot nu toe met wonderlijke resultaten.

In 2001 was daar theatertotaal.nl. Dat al snel een stille dood stierf na eerst nog als een soort startpagina in het vagevuur te hebben gezeten. Vervolgens werd er een doorstart gemaakt met detheatercentrale.nl. Even afgezien van het nogal onpersoonlijke fabrieksidee dat het met zich meedroeg was daarvan ook de naam niet handig gekozen. Want ervaren internetters zullen weten dat het woordje ‘de’ vaak wordt weggelaten bij het intikken van een internetadres, juist omdat het gebruikelijk is om zo kort mogelijke namen te gebruiken. Theatercentrale.nl, zonder ‘de’ dus, was nog vrij en werd rap geregistreerd door een bekende van Zwartekat die de bezoekers naar onze site doorstuurde. Daar was Sectie 5 dan weer niet enthousiast over en men wilde de domeinnaam terughebben. Daar schijnt heel wat over gemaild te zijn. Wij weten dat omdat Zwartekat meerdere malen werd gevraagd om de site over te dragen (en wat we niet konden).. zucht.

Afijn, nadat ook deze site op de schroothoop belandde, is er nu detheaterwijzer.nl. Weer zo’n domein met het woordje ‘de’ in de naam. Hmm, bieden in het verleden begane fouten dan een garantie voor de toekomst? Theaterwijzer.nl is in handen van Mediavisie in Hengelo. Zij registreerden de naam in januari 2005, een maand voordat detheaterwijzer.nl werd geclaimd.
Detheaterwijzer.nl is na al dat subsidiegeld qua uitvoering wél de fraaiste site tot nu toe. Helaas wordt het in het oog springende nieuws tot nu toe slechts door één impresariaat gevuld.
www.detheaterwijzer.nl
www.theaterwijzer.nl

Categorie: Elders op het web | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.